Trivsels-tiltag i organisationer

Medarbejdere og ledere har løbende behov for, at understøtte arbejdsglæde, performance, work/life balance i dagligdagen med henblik på at sikre positiviteten, kreativiteten, sundheden og den generelle trivsel samt forbyggebygge sygefravær. I mange moderne virksomheder gives medarbejderne derfor allerede tilbud om tiltag der kan understøtte trivslen i hverdagen.

Den tankegang kan vi kun slutte op om! Vi ved blot også, at der som alternativ til de hyppigt anvendte tilbud om massage, fysioterapi eller andre ordninger på arbejdspladsen findes alternativer, der lige så vel og i et bredere perspektiv bidrager til en bedre hverdag for medarbejdere i form af bl.a.:

  • fysisk velvære
  • stabilt energiniveau
  • styrket immunforsvar
  • personlig effektivitet og overskud
  • øget adgang til kreativitet og  innovationsevner

Tilsammen faktorer, som positivt medvirker til, at fremme flow og balance i mange menneskers tilværelse med store fordele-  også set fra et organisatorisk perspektiv hvor øget medarbejdertilfredshed og reduceret sygefravær ofte er velkomment.

FLOW & BALANCE anbefaler og tilbyder et udvalg af trivselstiltag – læs gerne mere specifikt om de enkelte metoder effekter:


Samtlige metoder er afprøvede som effektfulde i organisatorisk sammenhæng, skønt nogle er bedre kendte end andre. For uddybelse omkring coaching og mindfulness henvises til specifik omtale af de to former for tiltag i organisatorisk kontekst – se gerne mere her.

For så vidt angår de øvrige tiltag healing samt Access Bars, er vi ganske bevidst om, at disse kan forekomme alternative i relation til hverdagen i et moderne arbejdsliv  – forståeligt nok da vi oftest er ganske materialistiske og fysisk orienterede i hverdagen. Det anbefales derfor, at lade effekten tale for sig selv. Metoderne er tilgængelige for alle, og forudsætter hverken bestemte overbevisninger eller specifikke forventninger til effekten.

Altenativt eller ej… Som trivselstiltag i organisationer har f.eks. healing sin tydelige berettigelse, idet healing understøtter både medarbejdere og ledere i, at holde en sund balance i hverdagen – både i forhold til personligt energiniveau, fysisk og mental sundhed m.v.. og i forhold til at påvirke den generelle atmosfære på arbejdspladsen. Jævnlige healingssessioner i hverdagen kan puste overraskende god energi ind i en travl organisation. 

I grunden er der ikke tale om noget nyt, for så vidt angår healing, som er beskrevet, udviklet og anvendt gennem tusinder af år side om side med mere konventionel behandling. I dag anerkender dele af videnskaben endda effekten af healing, hvilket løbende underbygges af moderne forskning. Læs gerne mere om healing eller tag kontakt for yderligere info.

Access Bars metoden er derimod af nyere dato og anerkendt som metode i 1990, men dog allerede udbredt til over 40 lande verden over og desuden godkendt af ”The National Certification Board for Therapeutic Massage and Bodywork” i USA. Access Bars virker på det mentale felt hos mennesker, og muliggør frigørelse af en lang række mentale konstruktioner, der i hverdagen er bestemmende og i mange tilfælde hæmmende for vores tilgang til både nye og vante opgaver, da vi ofte agerer ud fra gamle vaner og mønstre fremfor ud fra den foreliggende situations egentlige muligheder. Access Bars fremmer således den personlige evne for problemløsning, perspektivering, kreativitet, innovation, relationsskabelse, selvledelse m.v. Læs gerne mere om Access Bars eller tag kontakt for yderligere info.  

Begge disse metoder virker energetisk og bidrager på hver sin måde til forløsning af blokeringer på såvel det fysiske som det psykiske plan. De skaber begge øjeblikkelig mental ro og fysisk afspænding og giver lige som massage en behagelig og afslappende stund for modtageren, der her ligger fuldt påklædt på en briks. Disse metoder opleves ofte som mindre fysiske end f.eks. massage, hvilket særligt tiltaler nogle mennesker. Udover at skabe velvære i situationen medvirker de til, at styrke den enkeltes energibalance hvilket influerer på såvel personen der modtager som på dennes omgivelser.

Energiblokeringer er helt almindelige og dagligdags. Som moderne travle mennesker har vi dem allesammen. Vi vænner os blot oftest til dem, skønt de hverken er befordrende for vores fysiske eller mentale trivsel, men derimod tapper os for energi, og skaber  fysiske og mentale spændinger, både hos os selv og omkring os. Der er intet overnaturligt i dette – blot tale om udtryk for den fysiske og mentale stress, vi påvirkes af i dagligdagen og som gradvist kan overbelaste krop og sind over tid, når der ikke løsnes op. Denne belastning kan være svær, at give slip på ved egen hjælp, skønt vi logisk set ved, at det vil være det klogeste og sundeste for os.  Derfor oplever mange også følelsen af, at “hænge fast” i noget… Eller at være i “underskud af energi”…  Faktisk beskriver disse almindelige udtryk netop, hvad disse metoder opløser og genopbygger hos os. Mange er blot ubevidste om det i hverdagen, fordi her er tale om noget, som ikke er rent fysisk.

Disse trivsels-tiltag styrker den vigtige energibalance, som influerer både på vores trivsel og funktionsdygtighed. Vi tænker sjældent særligt over vigtigheden i balance, da den er først bliver tydelig ved sit fravær, ved mærkbare ubalancer som stress eller sygdom. Da påvirkes nemlig både vores fysiske og mentale trivsel som udslag af overbelastning.  Vi har derfor alle behov for jævnlig afbalancering, hvilket disse metoder bevirker – til gavn på såvel det personlige som organisatoriske plan.  


Læs gerne mere om de enkelte former for Trivsels-tiltag i organisationer:

De samtale og trænings-baserede:

Coaching

Mindfulness-træning

samt de energi-baserede:

Healing  

Accesss Bars  

 

Alle tiltag tilpasses konkrete behov og ønsker – hvorfor der gerne udarbejdes uforpligtende oplæg til samarbejde. 


Kontakt
os gerne for en drøftelse af tiltag til styrkelse af trivslen, sikring af funktionsdygtigheden, nedbringelse af sygefravær m.v. som kan bidrage positivt til hverdagen såvel personligt som organisatorisk.