INSPIRATION

Den sande opdagelseskunst består ikke i, at finde nye landområder, men i at se på dem med nye øjne…


FLOW & BALANCE bygger på inspiration fra en række interessante tilgange, der alle har det til fælles, at de tjener som inspiration til et liv i balance med sig selv såvel som med omgivelserne for mange mennesker verden over.

Med interessen for mennesker som omdrejningspunkt har jeg altid været draget af viden fra mange forskellige retninger og er derfor altid åben for inspiration og visdom fra alle tider.

Det er med samme grundlag den banebrydende amerikanske psykolog og filosof Ken Wilber’s nu gennem flere årtier har udviklet den integrale tilgang, der i de seneste år har inspireret mig meget med sin helhedsorienterede åbenhed med inspiration fra såvel moderne psykologi, videnskabelig forskning, ældgammel visdom og spirituel tilgang.

Den integrale tilgang er således mere en sammenkædning af det, der allerede findes end en nyopfindelse, omend den byder på nye tolkninger, når gamle “sandheder” belyses i et nutidigt skær og kobles indbyrdes såvel som med nyere viden. Tilgangen møder endvidere behov på alle områder inden for såvel personlig, spirituel og organisatorisk udvikling – i erkendelse af, at ingen kæde er stærkere end det svageste led når det handler om, at skabe flow og balance og bedst mulig trivsel for mennesker i hverdagen. Den integrale tilgang er således for mange mennesker verden over blevet en væsentlig kilde til inspiration til et liv i balance.

Læs gerne mere om den integrale tilgang her: Ken Wilber

Udstyret med en enorm nysgerrighed og vidensbegærlighed, har jeg studeret både østens og vestens vises lære fra både fortid som nutid, og følger med interesse udvikling indenfor moderne videnskab, bl.a. omkring psykologi og forskning omkring menneskets forunderlige hjerne. Samtidig har jeg altid været draget af det mere esoteriske, og er overbevist om, at ældre tiders visdom rummer nøgler til mange af nutidens gåder – som måske slet ikke er så mystiske endda og sandsynligvis vil kunne give svar på meget af det, som moderne videnskab arbejder på at afdække.

I min nysgerrige søgen har jeg mødt en række mennesker, der som inspiratorer, undervisere, mentorer og på anden vis har bidraget med uvurderlig viden og inspiration. Hver især har de med deres viden og måde at møde verden på inspireret til på egen hånd at søge videre både i bredden og dybden på nogle af de mange tilgange, der byder ind med bud på mere viden og flere fortolkninger, hvilket gang på gang har ledt mig ad nye inspirerende stier, og ikke mindst har styrket mig i, blot at have tillid til min helt egen fornemmelse for, hvad der resonerer hos mig. Dette har gennem mange år været og er fortsat for mig en væsentlig inspiration til et liv i balance – til livet som jeg vælger at leve det. 

Læs gerne mere om nogle af mine inspirationskilder her


Med dette afsæt bekender jeg mig hverken til trosretninger, dogmer eller “endegyldige sandheder”, men bestræber jeg mig på altid, at forholde mig åbent for nye impulser og lade dét, der skaber intuitiv genklang medvirke til, at præge mit syn på verden. Det underbygger i høj grad oplevelsen af, at være en lillebitte men samtidig værdifuld del af en uendeligt stor helhed. Det er noget af dét, jeg også gerne inspirerer andre til… 

Ved at give plads til intuitionen, er det nemlig min personlige oplevelse, at den viden og inspiration der behøves altid kommer i den ene eller anden form, netop når vi er klar til at modtage den. Det gør mig både ydmyg og  taknemmelig. Det er derfor også med stor glæde, at jeg selv giver videre af det jeg kan og ved til andre, som krydser min vej – i håb om at hver enkelt tager netop dét, som giver mening nu og her og tager det med sig som inspiration til et liv i balance – med sig selv og med alt vi hver især vælger at omgive os med.

Læs gerne mere om en række interessante emner og begreber:

 

Som coach, mentor m.v. inspirerer og deler jeg med glæde af det jeg selv har erfaret. Kontakt mig derfor her, hvis du er blevet inspireret af hvad jeg repræsenterer.

Og læs også gerne mere om hvem der har gavn af FLOW & BALANCE.