Tag-arkiv: Flow

5 gode råd til mere energi og trivsel i hverdagen


Ofte skal der mindre til, end man tror… 

Trivsel i hverdagen skal vedligeholdes! Stress, mangel på energi og andre ubalancer indikerer, når noget kan gøres anderledes. FLOW & BALANCE assisterer dig til bedre flow og mere balance i hverdagen – fysik/mentalt, work/life og på andre områder som er vigtig netop for dig. Det handler nemlig om, at vide, ville, og vælge det!

Det kan du alt sammen få hjælp til se her hvordan du kan opnå mere flow og bedre balance i hverdagen.

Som så meget handler bedre energi, balance og trivsel om prioritering og om, at vælge dig selv til… Kunne du afse din trivsel blot en bid af din dyrebare opmærksomhed og en lille smule tid ud af en hel dag? Selv en lille stund kan nemlig gøre en stor forskel.

Der skal alligevel nok blive tilstrækkelig til alt dét og alle de andre – job, familie, måske partner, venner, pligter..,. som også vil have noget af dig og din tid. 

Over tid vil du endda kunne opnå, at få mere energi at give af – uden samtidig at tære unødigt på dine egne ressourcer. Win win for alle!

Her får du gode råd om
5 mindre ting, der kan gøre en større forskel
– let tilgængelige, gratis og SUNDE:

 

#1 Træk vejret

Altså bevidst!

Ofte tager vi vejrtrækningen for givet – den passer jo så fint sig selv.

Men vejrtrækning kan gøre så meget godt for dit velbefindende, når den bruges mere bevidst.

Gør det til en vane, at tage flere daglige gange dybe vejrtrækninger, da det øger blodcirkulationen og straks giver et mærkbart energiboost.

Brug også din vejrtrækning til, at skabe ro. Tag en række dybe rolige vejrtrækninger forud for en præstation, et vigtigt møde eller hvis du oplever, at der er rigeligt pres på, føler nervøsitet eller ængstelse af nogen slags. Det hjælper til, at lade dit system forstå, at alt er ok, og at der ingen grund er til, at fyre op under kroppens nødberedskab her. På denne måde vil du selv kunne skrue ned for produktionen af stresshormoner, som kan udløses af mange ting gennem en almindelig hverdag.

 Se gode råd til din vejrtrækning.


# 2 Stræk kroppen

At strække kroppen skaber velvære generelt, centrering i kroppen og er altid godt for muskulaturen.

Gode vaner som at strække kroppen godt både morgen og aften og gerne flere gange dagen igennem er en super kontrast til det stillesiddende arbejde, som er mange menneskers hverdag.

En fantastisk metode til at få strukket kroppen rigtig godt er yoga som kombinerer vejrtrækning og blid udstrækning hjælper desuden balancen yderligere på vej – da det er velkendt, at yoga øger energien og reducerer påvirkningen fra stress mærkbart.

Få og enkle øvelser kan gøre en stor forskel i din hverdag uden at være meget tidskrævende. Yogaøvelser som f.eks. “De 5 tibetanere” er kendt for deres energigivende effekt, hvis de laves dagligt ligesom andre lettilgængelige øvelser kan gøre meget godt.

Yoga er for både børn, kvinder og mænd og byder på en række forskelle tilgange og handler ikke om, at vride sig som et slangemenneske… Alle kan derfor have gavn af at kende nogle yogaøvelser og bruge dem i hverdagen. Vi lærer dig gerne hvordan!

 

# 3 Få frisk luft

Enhver ved at frisk luft er god for meget. Ofte glemmer vi måske i hverdagen hvor god… Frisk luft klarer tankerne, giver ny ilt til lungerne og meget andet som vi har gavn af for, at holde os fysisk og mentalt godt kørende overfor hverdagens krav og forventninger.

Motion i frisk luft giver et mægtigt energiboost, men selv en rask gåtur i dagens løb har en mærkbar effekt, da den ud over den liflige ilt tillige løsner musklerne.

Kombinerer du yderligere din gåtur med, at gøre den til en gående meditation bliver effekten blot endnu bedre. Gående meditation handler om, at gå bevidst  – ved alene at rette dit fokus mod hvert enkelt skridt, du tager. Gående meditation er en del af mindfulness praksis.

 

# 4 Skab ro 

Ro – indre ro er vigtig for vores mentale og fysiske genopladning af energi, men kræver i en hektisk hverdag ofte kræver bevidst prioritering.

Ro får vi når vi sover – for nogle mennesker som det eneste tidspunkt på døgnet. Søvn er utrolig vigtig for vores energiniveauet – så und helst dig selv 7 timer i sammenhæng mellem kl. 22 og 06, da det er i det tidsrum kroppen og hjernen restituerer bedst.

Ro får du også ved, at lægge momenter ind i din kalender hvor du ikke skal noget, hvor du kan tillade dig at lave ingenting og bare være. Prøv det og læg mærke til, hvad det gør for dig!

En velkendt metode til at oparbejde energigivende indre ro er meditation, som er godt for rigtig meget – og langt mere effektfuld end selv en powernap i forhold til, at mobilisere energi. Blot få minutters daglig meditation giver et vigtigt energiboost til hele din dag foruden mange andre effekter, som vi travle moderne mennesker i den grad har gavn af.

Læs gerne mere om meditation, dens mange gode effekter og enkle råd til at komme i gang med meditation.

 

# 5 Vær tilstede 

Der tales og skrives meget om vigtigheden af, at leve i nuet – husker du det i din hverdag? 

Stop op og nyd!  Der findes nemlig kun det NU, som er lige nu…  Om lidt er du videre og vil kun kunne tænke tilbage på oplevelsen som en erindring, men aldrig få lige den igen. Nyd derfor det du gør, der hvor du er og dem du er sammen med lidt mere i din hverdag, da det hele kun er til låns…

At være tilstede handler om nærvær – over for dig selv og dem og det du er omgivet af. Prøv at tillade dig selv at lægge mobilen fra dig lidt oftere, slukke for tv’et eller pc’en for at være tilstede på på en anden måde. Er det uvant kan det føles lidt akavet i starten, men prøv at skabe dig nogle gode vaner for at gøre det. Er det svært – så lav i starten nogle regler. Når du mærker deres gode effekt vil de af sig selv afløses af vaner, som du vil sætte pris på.

At være bevidst tilstede i det du gør, giver god energi – og giver samtidig en time out fra det bombardement af informationer, som vi ellers det meste af tiden er omgivet af.

I nærværet vil du desuden bedre kunne påskønne og føle taknemmelighed – og det er om noget rigtig sundt, både for dig selv og andre… At udvise taknemmelighed og venlighed skaber nemlig både positive og varme energiudladninger, som kan mærkes positivt både af dig selv og andre. 

Læs gerne mere om fordelene ved, at lære at være mere til stede, som er en væsentlig del af mindfulness praksis. 

Forklaring af begreber

Her formidles en række begreber, som alle relaterer til arbejdet hos FLOW & BALANCE.

Alle forklaringer er baseret på individuelle tolkninger – andre forklaringer kan derfor forekomme i andre sammenhænge i denne verden fuld af multiverser, hvor vi ingen intention har om, at forsøge at formidle sandheder… Lad dig derfor blot inspirere – og dan dig så din egen opfattelse!

Listen er i alfabetisk orden og opdateres og udbygges løbende.

 

[ :BALANCE]
Bergrebet relaterer i denne kontekst til mennesketrivsel.

Balance er modstykket til ubalance – men dog andet og mere end blot fravær af ubalance, idet en sund balance inkluderer plads til ubalance.

Total balance er næppe et realistisk mål at sætte sig i en hverdag af dynamiske vekselvirkninger. Ved at forholde os åbent og realistisk til vore forventninger og krav til hvordan tingene bør være og til hvad der kan gøre os lykkelige, muliggøres plads også til ubalance, som en naturlig præmis i tilværelsen.

Paradoksalt nok er dette også en af de mest effektive måder, at bidrage til vores egen trivsel på, ligesom vi gennem anerkendelse af potentialet i vore udfordringer og ubalancer vil kunne åbne os for ny læring og udvikling.

Balance i forhold til mennesketrivsel er derfor; det til enhver tid mest optimale forhold mellem to eller flere elementer i vores liv, som f.eks. balance mellem arbejdsliv/privatliv og ”egen-tid”. Og dertil er balance en ”nu” oplevelse af vores trivsel, som i forhold til nogle aspekter kan være god og i forhold til andre mindre god på samme tid.


[ :CHAKRA]
Chakras er kroppens energicentre. De åbner og forbinder alle livsprocesser og influerer på din trivsel uden at du nogensinde mærker det direkte.

Det kan virke diffust at forholde sig til, men kan du forlige dig med tanken om, at alt er energi og at energi ikke er til at se og føle på, vil det måske hjælpe til en fornemmelse af disse chakras funktion som usynlige centre, der står for modtagelse og distribution af energi til alle livsvigtige aspekter af din eksistens… Deres individuelle og indbyrdes balance og sundhedstilstand danner således energimæssig baggrund for dit fysiske og psykiske velvære.

Dine chakras  og deres indbyrdes samspil er afgørende for din formåen for, at holde din kropsdrift, din psyke og dine følelser  kørende og for, at holde dig i flow med tilværelsen og alle dens aspekter som helhed.

Der findes et større antal chakras, men almindeligvis fokuseres på de 7 hovedchakras, som til sammen influerer på alle fysiske, mentale, emotionelle og åndelige aspekter af menneskets væren. Læs gerne   introduktion til de 7 hovedchakras, som beskriver, hvorfor de hver især er så væsentlige for din trivsel, her.

Regelmæssig afbalancering af dine chakras vil støtte dig i, at være i naturligt flow med tilværelsen – åbenhed for livet, dets foranderlighed og de muligheder det indebærer. Se mere om chakra-afbalancering her.


[ :EMPATI]
Empati regnes for en afgørende faktor for social intelligens. At udvikle din egen empatiske formåen er derfor et godt sted at starte hvid du ønsker at forbedre dine sociale relationer.

Empati er evnen til at vide – følelsesmæssigt – hvad en anden oplever – at kunne stille sig i den andens situation.

Desuden indebærer evnen for empati, at kunne udtrykke eller kommunikere sin empati, for at lade andre vide at de mødes med empati. Forholdet mellem mennesker styrkes derfor via vores formåen for, at udtrykke os (verbalt, via kropsprog, toneleje eller ved handlinger) hvorved vi bliver i stand til, at vise anerkendelse og dele
erfaringer og følelser.

Væsentligt for vores empatiske formåen er tillige evnen for at kunne lytte – uden filtre. At føle sig lyttet til og forstået på et dybt følelsesmæssigt plan, og når det opleves at denne forståelse er anerkendt eller meddelt, skaber en oplevelse af anerkendelse.

Vi kan vælge at gøre empati til en naturlig del af vores attitude og af vores hverdagsliv, bl.a. ved, at udvikle en række befordrende vaner.

Mennesker med høj empati forstår, at empati også kan være et massefænomen, der medfører grundlæggende social forandring. Dette vil kun ske, hvis sociale netværk lærer at sprede ikke kun information, men tillige empati.

 

[ :ENERGI-BALANCE]
Her er tale om principper/energier der på virker vores adfærd. Vi indeholder alle både maskuline og feminine elementer. Hvert individ bruger dem blot forskelligt, og har forskellige præferencer for anvendelse, som påvirker såvel os selv som vore omgivelser forskelligt. Disse energier er ikke decideret kønsbestemte, men hvert køn har tillige sine typiske præferencer. Vi har brug for at kunne anvende begge principper/energier. Hele universet består af mask/fem energi i konstant udveksling i dynamisk bevægelse, hvor dynamikken mellem fem/mask energi ideelt set bør være mest mulig i sund balance i alle sammenhænge. 

Disse to energier er modsatrettede og kan ikke fungere samtidig. Derfor er det så vigtigt at have god kontakt til begge sider af sin natur for at kunne veksle i en balanceret dynamik mellem disse forskellige energier. Denne dynamik er som en dans. Uanset hvad vi skaber og skal have til at fungere i vores liv – om det er parforhold eller forretning, så har vi behov for denne balance. Modsat vil der opstå ubalance – får det maskuline overtaget vil det skabe stress / får det feminie overtaget vil det skabe handlingslammelse. Ingen af yderpunkterne er attraktive.

Lærer du konkrete teknikker og indarbejder du det i hverdagen er det muligt at oparbejde balance over tid. Som alt andet kan den trænes. Her kommer den maskuline vilje og målrettethed os til gode. Begge sider har derfor deres åbenlyse funktioner som vi endelig må anerkende. 

Healing styrker denne energibalance og kan med fordel suppleres med særlige afbalancerende meditationer sammen med en mentor.


[ :FEMININITET]

Vi indeholder alle både femininitet og maskulinitet. Vi har brug for at kunne anvende begge principper/energier. Det feminine element i os er empatisk, stille, inaktiv, akkumulerende energi.

Mange mennesker er i dag meget i den maskuline aktive, handlende rationelt tænkende energi det meste af deres vågne tid  for at få hverdagen til at hænge sammen. Balance er derfor nødvendig at træne. Det kræver fokus og konkret øvelse – som f.eks. at lægge stunder ind hvor man går ind og kontakter sit feminine elements intuition/sit højere selv og bruger bruger denne til vejledning, feedback osv.

Grunden til at den feminine energi er så interessant at lære bedre at kende for mange er, at den tillader os at tappe ind i det kollektive energifelt af viden, information, energi osv. og skaber kontakt med vores højere selv /vores sjæl og impulser af intuition i forhold til hvad der er sandt for os. Vi lader op via den feminine energi. Det er altid det feminine aspekt, som efter restitution får nye intuitive impulser, som giver ideer og inspiration, som kan udføres, udleves osv. af det det maskuline aktive, udførende og handlende element.

De to principper kan ikke fungere samtidig, da der er tale om to modsatrettede principper. Intuitiv tænkning og rationel tænkning kan ikke foregå samtidig. Den ene funktion vil altid være på stand by når den anden råder.

En mentor kan hjælpe dig med at træne balance og til at skabe kontakt til dit feminine element!  Lærer du konkrete teknikker og indarbejder du det i hverdagen er det muligt at oparbejde denne balance over tid. Som alt andet er det noget der kan trænes. Her kommer den maskuline vilje og målrettethed os til gode. Begge sider har derfor deres åbenlyse funktioner, som vi må lære at anerkende fuldt ud som et led i at skabe balance.

Desuden støtter healing energibalancen på alle områder såvel fysisk, emotionelt, mentalt og intuitivt.


[ :FLOW]

Flowtilstanden er den optimale balancerede tilstand mellem udfordring og kompetencer, hvor vi stresses eller udsættes for angst eller på den anden side keder os og oplever apati og risiko for depression. Flow fordrer derfor engagement i det du gør, da flow er en positiv tilstand af fordybelse, foretagsomhed og koncentration med befordrende energi hvor du føler dig i ét med det du gør, mærker trivsel og rider på  en bølge af energi og virkelyst omkring en aktivitet som er, så udfordrende at du må samle dine ressourcer om at klare den. Det medfører helt selvforglemmelse og tid og sted omkring dig ophører.

I flow er du ved fuld bevidsthed og på en gang afslappet og samtidig opmærksom til det yderste med en sammenhængende tankegang omkring netop det du gør og kun det. Totalt engageret!

I flow reflekterer du ikke eller lader sig styre af følelser – den slags er for en stund parkeret og du er blot i og med din aktivitet.

Flowtilstanden er sund for os, idet den udløser hjernens naturlige belønningsstof dopamin. I flow har du derfor ikke brug for nogle yderligere stimulanser. Væsentligt er det dog, at være opmærksom på ikke at jagte denne tilstand og blive afhængig af den – vi kan ikke tåle at high performe på denne måde konstant og må derfor være obs på balance mellem hvile og aktivitet. Altenativt vil flow kunne lede os til stress.

Flow er en modpol til stress, der fremmer præstation og produktivitet men ved mindre energi end i en anspændt stressfyldt tilstand.

I flow tager du dine styrker i brug, som er med til at underbygge din trivsel.

Flowteorien kan bruges til at få hverdagen til at fungere bedre både privat, i fritiden i familielivet, på arbejdet og i uddannelse.Her relaterer begrebet derfor til livs-rytme  – at være i flow med tilværelsens udsving!

Flow relaterer således også i denne betydning nært til balance i menneskelivet, hvor flow skal forstås som udtryk for vores formåen for, at være med tilværelsen og dens mange aspekter, som kan udfordre os på overblik, oplevelse af mening, sammenhæng, udvikling, sundhed m.v. – som til sammen influerer på vores balance, forudsætning for trivsel og mulighed for, at opleve momenter af lykke.

Inden for positiv psykologi bruges begrebet flow til, at betegne en særlig mental tilstand, hvor vi fungerer optimalt og kan udvikle vores potentialer. I denne  ekstatiske tilstand, er vi i stand til, at glemme os selv og alt omkring os opslugt af den aktivitet vi udfører, fordi alt i dette øjeblik “falder på plads”, og giver mening og nydelse.

Flow kan dermed forekomme i mange forskellige sammenhænge. Ofte opleves flow som magiske øjeblikke, der kan opstå i mødet med andre mennesker, under udøvelse af idræt eller andre aktiviteter der optager os, i jobsammenhæng eller andre opslugende oplevelser.

Flowteorien udspringer af forskningen i det engagerede liv og er udviklet af professor Mihaly Csikszenmihalyi

 

[ :HELIOTROPISKE PRINCIP]

Begreb fra den positive psykologi der bygger på, at mennesker (og organisationer) vokser mest gennem opmærksomhed og anerkendelse.  

 

[ :HOLISTISK]
Betyder helhedsorienteret – indbefatter fokus på at tilgodese alle områder i erkendelse af, at ingen kæde er stærkere end det svageste led så at sige….  Så for virkelig at transformere, må vi arbejde med alle niveauer i os:

  • kroppen
  • skyggen
  • det mentale
  • det spirituelle

Holisme er opfattelsen af, at alt er sammenhængende og del af en større levende helhed. Vi er alle afhængige af hinanden og må derfor samarbejde, som f.eks.:

  • krop og bevidsthed
  • menneske og natur
  • natur- og åndsvidenskab                 

 

[ :INTEGRAL]

 

[ :LIVSFORMÅL]
Dit livsformål er den motivation, der er underliggende for din færden – højere end dit ego/dit selv, som også holder selv om egoet  bliver såret, skuffet osv.  Derfor er det vigtigt, at forholde dig til dit livsformål og være passioneret omkring og lade dig inspirere af det i alt, du gør. Det skaber sammenhæng i det du gør og er så at sige din røde tråd…  I kontakt med dit livsformål har du adgang til dine essens-/sjælskvaliteter – det som er allermest dig og netop karakteriserer dig.

Lad dig derfor guide dig ind i dit hjerte, hvor du kan mærke det. En spirituel mentor kan hjælpe dig! Og indtil da – vælg et formål. Noget du rigtig gerne vil gøre, som er større end dig selv! Lad det være din passion og drivkraften bag dine mål.

 

[ :LYKKE]
Oplevelse af glæde, positivitet, tilfredshed og meningsfylde bidrager til oplevelsen af lykke – som mere end en flygtig sindstilstand men snarere en måde at opfatte sig selv og omverdenen på.

Basal lykke kan beskrives som  en tilstand af fred og velvære, som ikke afhænger af ydre omstændigheder men i højere grad beror på et afbalanceret sind med en dyb følelse af trivsel fremfor forbigående følelser og dine nuværende livsomstændigheder som f.eks. parforhold, arbejdsforhold, karrierre, status m.v..

Det er endda muligt at teste menneskers lykkeniveau – jvf. test udviklet af Auke Tellegen, professor i psykologi ved Minnesota University til brug for forskeres klarlæggelse af en persons basale lykkeniveau.


[ :MASKULINITET]
Det maskuline element i os er aktivt udførende og handlende, det udfører vore ideer og trækker sig derefter tilbage indtil det feminine aspekt får nye intuitive impulser og ideer, der kan udføres og udleves. Sådan fungerer dynamikken mellem de to forskellige energier som er modsatrettede og derfor ikke kan fungere samtidig, men tilsammen skaber synergi. Er man f.eks. i sit hoved og tænker, planlægger osv. – altså når det maskuline element råder, er det feminine element med intuitionen, empatien osv. inaktivt og på stand by. Derfor er det så vigtigt at have god kontakt til begge sider af sin natur for, at kunne veksle i en balanceret dynamik mellem disse forskellige energier. 

Uanset hvad vi skaber og skal have til at fungere i vores liv – om det er parforhold eller forretning, har vi behov for denne balance. Modsat vil der opstå ubalance. Får det maskuline overtaget vil det skabe stress / får det feminie overtaget vil det skabe handlingslammelse. Ingen af yderpunkterne er attraktive.

Mange mennesker er i dag meget i den maskuline aktive, handlende rationelt tænkende energi det meste af deres vågne tid. Balance er derfor nødvendig at træne. Det kræver fokus og konkret øvelse. En mentor kan hjælpe dig med det!  Lærer du konkrete teknikker og indarbejder du det i hverdagen er det muligt at oparbejde denne balance over tid. Som alt andet er det noget der kan trænes. Her kommer den maskuline vilje og målrettethed os til gode. Begge sider har derfor deres åbenlyse funktioner.  

Desuden støtter healing energibalancen på alle områder såvel fysisk, emotionelt, mentalt og intuitivt.


[ :POSITIV PSYKOLOGI]
Studiet i hvordan raske, sunde, velfungerende mennesker kan opleve mere lykke og mening i deres tilværelse, med fokus på hvordan vi styrker det, der gør livet værd at leve.

Står dermed i kontrast til den traditionelle psykologi der bygger på studiet af det patologiske sind med dertil hørende diagnoser.


[ :SPIRITUALITET]
Begrebet spiritualitet anvendes i en meget bred sammenhæng hvor masser af mennesker kalder sig spirituelle men med meget forskellige opfattelser af, hvad spiritualitet er…

At være spirituel betyder at være bevidst. Bevidst i tanke og handling. Bevidst udvikling lader dig opdage både dig, andre individer og sammenhænge på en dybere måde.

Siger man personlig udvikling, siger man reelt også spirituel udvikling, som  blot handler om, at blive yderligere bevidst. Enhver selvudviklingsproces er også relateret til spirituel udvikling, skønt det ofte opfattes som to forskellige udviklingsveje.

Mennesker har det meget individuelt med begrebet spiritualitet. Ingen bør derfor påtvinges spirituelle begreber eller forståelser. Spiritualitet handler om en impuls som kun kan vækkes i en selv, og som handler om og præger den enkeltes måde, at være i verden på. Det er derfor uvæsentligt, om du kalder dig spirituel eller ej. Du ved bedst selv, hvad der matcher dine overbevisninger, og om du mærker en impuls til, at åbne din bevidsthed og integrere nye sider af dig selv.

For os handler det kort fortalt om bevidsthed, intuition, fornemmelse for en større sammenhæng m.v. på en ganske ufrelst måde. Vi inspirerer andre til at forholde sig afslappet overfor begrebet spiritualitet og rette fokus mod måden man er i verden på, da det er vores erfaring, at det virkelig kan skabe udvikling og ansvarlighed, som rækker ud og påvirker langt videre end det enkelte individ.


[ :YOGA]
Yoga betyder at forene krop, sind og ånd. Den kropslige opdagelse som yoga er skaber kontakt til det, der er på færde indeni.

Det opleves når vi retter opmærksomhed mod bevægelsen i kroppen og mod oplevelsen i kroppen gennem fokus på åndedrættet samt på bevægelsen og på det, der sker i sindet, mens vi er i bevægelsen. Dermed bliver yoga en kropslig erkendelse af præcis dét, som mindfulness handler om – nærvær og opmærksomhede, med yoga som nøglen til den dør, der åbner indad dertil hvor du forenes du med dig selv. I dig selv.

Derfor egner yoga sig så godt i kombination med øvrig mindfulnesspraksis – især den oprindelige Hatha yoga der har fokus på blide, enkle og relativt langsomme bevægelser. I denne mindfulde yoga er det i høj grad pauserne mellem øvelserne, der bliver det bærende ved en tilstedeværelse i kroppen og kroppens oplevelser, hvor øvelserne virkelig får lov til at “synke ind” i krop, sind og ånd.

Der findes selvfølgelig flere forskellige incitamenter til at dyrke yoga og en række forskellige former at vælge mellem, men formålet med yoga er så langt fra blot at opnå smidighed eller at kunne nå vores fødder – det bliver ingen næppe lykkelige af.

 

Trivsels-tiltag i organisationer

Medarbejdere og ledere har løbende behov for, at understøtte arbejdsglæde, performance, work/life balance i dagligdagen med henblik på at sikre positiviteten, kreativiteten, sundheden og den generelle trivsel samt forbyggebygge sygefravær. I mange moderne virksomheder gives medarbejderne derfor allerede tilbud om tiltag der kan understøtte trivslen i hverdagen.

Den tankegang kan vi kun slutte op om! Vi ved blot også, at der som alternativ til de hyppigt anvendte tilbud om massage, fysioterapi eller andre ordninger på arbejdspladsen findes alternativer, der lige så vel og i et bredere perspektiv bidrager til en bedre hverdag for medarbejdere i form af bl.a.:

  • fysisk velvære
  • stabilt energiniveau
  • styrket immunforsvar
  • personlig effektivitet og overskud
  • øget adgang til kreativitet og  innovationsevner

Tilsammen faktorer, som positivt medvirker til, at fremme flow og balance i mange menneskers tilværelse med store fordele-  også set fra et organisatorisk perspektiv hvor øget medarbejdertilfredshed og reduceret sygefravær ofte er velkomment.

FLOW & BALANCE anbefaler og tilbyder et udvalg af trivselstiltag – læs gerne mere specifikt om de enkelte metoder effekter:


Samtlige metoder er afprøvede som effektfulde i organisatorisk sammenhæng, skønt nogle er bedre kendte end andre. For uddybelse omkring coaching og mindfulness henvises til specifik omtale af de to former for tiltag i organisatorisk kontekst – se gerne mere her.

For så vidt angår de øvrige tiltag healing samt Access Bars, er vi ganske bevidst om, at disse kan forekomme alternative i relation til hverdagen i et moderne arbejdsliv  – forståeligt nok da vi oftest er ganske materialistiske og fysisk orienterede i hverdagen. Det anbefales derfor, at lade effekten tale for sig selv. Metoderne er tilgængelige for alle, og forudsætter hverken bestemte overbevisninger eller specifikke forventninger til effekten.

Altenativt eller ej… Som trivselstiltag i organisationer har f.eks. healing sin tydelige berettigelse, idet healing understøtter både medarbejdere og ledere i, at holde en sund balance i hverdagen – både i forhold til personligt energiniveau, fysisk og mental sundhed m.v.. og i forhold til at påvirke den generelle atmosfære på arbejdspladsen. Jævnlige healingssessioner i hverdagen kan puste overraskende god energi ind i en travl organisation. 

I grunden er der ikke tale om noget nyt, for så vidt angår healing, som er beskrevet, udviklet og anvendt gennem tusinder af år side om side med mere konventionel behandling. I dag anerkender dele af videnskaben endda effekten af healing, hvilket løbende underbygges af moderne forskning. Læs gerne mere om healing eller tag kontakt for yderligere info.

Access Bars metoden er derimod af nyere dato og anerkendt som metode i 1990, men dog allerede udbredt til over 40 lande verden over og desuden godkendt af ”The National Certification Board for Therapeutic Massage and Bodywork” i USA. Access Bars virker på det mentale felt hos mennesker, og muliggør frigørelse af en lang række mentale konstruktioner, der i hverdagen er bestemmende og i mange tilfælde hæmmende for vores tilgang til både nye og vante opgaver, da vi ofte agerer ud fra gamle vaner og mønstre fremfor ud fra den foreliggende situations egentlige muligheder. Access Bars fremmer således den personlige evne for problemløsning, perspektivering, kreativitet, innovation, relationsskabelse, selvledelse m.v. Læs gerne mere om Access Bars eller tag kontakt for yderligere info.  

Begge disse metoder virker energetisk og bidrager på hver sin måde til forløsning af blokeringer på såvel det fysiske som det psykiske plan. De skaber begge øjeblikkelig mental ro og fysisk afspænding og giver lige som massage en behagelig og afslappende stund for modtageren, der her ligger fuldt påklædt på en briks. Disse metoder opleves ofte som mindre fysiske end f.eks. massage, hvilket særligt tiltaler nogle mennesker. Udover at skabe velvære i situationen medvirker de til, at styrke den enkeltes energibalance hvilket influerer på såvel personen der modtager som på dennes omgivelser.

Energiblokeringer er helt almindelige og dagligdags. Som moderne travle mennesker har vi dem allesammen. Vi vænner os blot oftest til dem, skønt de hverken er befordrende for vores fysiske eller mentale trivsel, men derimod tapper os for energi, og skaber  fysiske og mentale spændinger, både hos os selv og omkring os. Der er intet overnaturligt i dette – blot tale om udtryk for den fysiske og mentale stress, vi påvirkes af i dagligdagen og som gradvist kan overbelaste krop og sind over tid, når der ikke løsnes op. Denne belastning kan være svær, at give slip på ved egen hjælp, skønt vi logisk set ved, at det vil være det klogeste og sundeste for os.  Derfor oplever mange også følelsen af, at “hænge fast” i noget… Eller at være i “underskud af energi”…  Faktisk beskriver disse almindelige udtryk netop, hvad disse metoder opløser og genopbygger hos os. Mange er blot ubevidste om det i hverdagen, fordi her er tale om noget, som ikke er rent fysisk.

Disse trivsels-tiltag styrker den vigtige energibalance, som influerer både på vores trivsel og funktionsdygtighed. Vi tænker sjældent særligt over vigtigheden i balance, da den er først bliver tydelig ved sit fravær, ved mærkbare ubalancer som stress eller sygdom. Da påvirkes nemlig både vores fysiske og mentale trivsel som udslag af overbelastning.  Vi har derfor alle behov for jævnlig afbalancering, hvilket disse metoder bevirker – til gavn på såvel det personlige som organisatoriske plan.  


Læs gerne mere om de enkelte former for Trivsels-tiltag i organisationer:

De samtale og trænings-baserede:

Coaching

Mindfulness-træning

samt de energi-baserede:

Healing  

Accesss Bars  

 

Alle tiltag tilpasses konkrete behov og ønsker – hvorfor der gerne udarbejdes uforpligtende oplæg til samarbejde. 


Kontakt
os gerne for en drøftelse af tiltag til styrkelse af trivslen, sikring af funktionsdygtigheden, nedbringelse af sygefravær m.v. som kan bidrage positivt til hverdagen såvel personligt som organisatorisk.

 

 

 

 

FLOW & BALANCE tilbyder

Vi har alle brug for balance og ro i krop og sind – og kan alle have gavn af et skub på vejen i den rigtige retning. Det kan du få her via samtaler, der skaber klarhed, overblik og indsigt samt via metoder, der skaber ro på systemet og stabiliserer dit energiniveau.

FLOW & BALANCE henvender sig til dig, der ønsker en hverdag med mere trivsel – i flow med tilværelsen og i balance med dig selv og det som omgiver dig. Det kan f.eks. være i en hverdag med mindre stress, bedre work-life-balance m.v..

Vi møder mennesker i alle slags livssituationer med dét, der aktuelt er vigtigt og fylder særligt i bevidstheden – som krise, kærlighed, karriere, sundhed eller andet og samarbejder derfor såvel privat som erhvervsrettet, om at:

  • Styrke oplevelsen af at “have dig selv med” hele vejen, så arbejdsliv og karriere, parforhold og familieliv, fritid og interesser, personlig og evt. spirituel udvikling m.v. kan gå op i en højere enhed – med værdier og prioriteringer på rette sted, så du gennem oplevelse af helhed må kunne forholde dig åben overfor tilværelsens foranderlighed og være i stand til, at bidrage positivt hvor du færdes
  • Optimere hverdagens trivsel ved, at guide mennesker til, at skabe modvægt og robusthed overfor det pres hverdagen kan byde på, uanset at vi alle reelt set blot ønsker, at kunne trives bedst mulig. Her rettes fokus mod at forebygge og håndtere stress og andre ubalancer ved at finde og styrke det, der fremmer balance og trivsel for hver enkelt
  • Afhjælpe og forebygge spændinger og blokeringer – fysisk såvel som mentalt. Blokeringer sætter sig som spændinger, som kan give hovedpine, rygproblemer, maveproblemer og andre gener. Via opløsning af blokeringer fremmes dit velbefindende og der genereres mere energi, velvære og øget trivsel som igen åbner for flere muligheder i tilværelsen på alle måder
  • Skabe en meningsfyldt hverdag – med fokus på at styrke din balance omkring work/life, sundhed, relationer, krop/sind/ånd. m.v..  En tilværelse med værdier og prioriteringer på rette sted og med plads til det, der er vigtigt for dig giver en stærkere oplevelse af mening og helhed

  • Generere bedre flow og balance i tilværelsen – gennem styrkelse af fundament for trivsel – bl.a. ved forholde sig til forestillingerne om, hvad der skal til for, at gøre os lykkelige og rette fokus mod dét der fungerer og ønskes mere af 


Alle tiltag tilpasses den aktuelle kontekst, og der tages afsæt i tankesættet bag den positive psykologi samt den eller de mest egnede metoder iøvrigt for, at skabe bedst mulig balance i situationen.

 

FLOW & BALANCE praktiserer en række metoder, som alle er anerkendte  og velafprøvede.

Det gælder også i forhold til stresshåndtering, hvor der er stort fokus på, netop at sætte ind med rette tiltag for henholdsvis at forebygge eller reducere stress. Læs gerne mere specifikt om hvad stress er og om hvordan stress håndteres på bedste vis.

Du kan vælge at give en eller flere Trivsels-sessions – enten til dig selv eller til én der står dig nær. Se gerne mere om gavekort.

Vi samarbejder typisk omkring et forløb med et specifikt tema – f.eks. stresshåndtering, krav vs. ressourcer, work-life-balance, håndtering af følelser, gamle mønstre og meget andet. Varighed afhænger af temaet – se gerne forslag til forløb.

Fortæl om hvad du oplever – så vil du kunne få råd omkring, hvad der bedst imødekommer dine ønsker og behov.

Med et underliggende afsæt i bl.a. den positive psykologi, praktiseres en række tilgange og metoder hos FLOW & BALANCE.

Hver metode er i sig selv særdeles effektfuld – og kan i kombination være decideret livsforandrende: 

  • Coaching – skaber overblik og klarhed – i privatliv, karriere, relationer, personlige udfordringer, målsætninger, værdi-afklaring, work-life balance eller hvad som helst som er vigtigt for dig. Tilbydes også tilpasset organisationer/Businesscoaching
  • Mindfulnesstræning – styrker dit nærvær , din accept og robusthed i mødet med livets konstante foranderlighed. Lader dig føle dig hjemme i dig selv. Understøtter endvidere dit fysiske velvære og dit immunforsvar. Omfatter bl.a. meditation. Mindfulnesstræning tilbydes både overfor private og med afsæt i en organisatorisk kontekst
  • Healing – skaber balance både fysisk og mentalt. Styrker livsenergien og velværet. Lindrer og understøtter al anden behandling, restitution og rekreations-processer, personlig og spirituel udvikling m.v. Forløsende og meget afslappende – også i forhold til smerter, fysiske spændinger som hovedpine m.v.. Healing er også et godt alternativ eller supplement til massage for mange – også i virksomheder
  • Access Bars – understøtter mentalt overskud og nytænkning gennem forløsning af tankemønstre og fastlåste overbevisninger, der blokerer for nytænkning, skaber spændinger og genererer bekymring og stress. Giver mental lethed og fremmer åbenhed og kreativitet. Ideel ved tankemylder, migræne, stress, angst, depression og meget andet. Vi bærer alle på gamle mønstre…
  • Mentoring – tilbyder et frit rum for sparring og inspiration, f.eks. til dig, der mærker en impuls til at  udvikle intuitionen og styrke og udforske din personlige og spirituelle udvikling. Støtter integration af intuition og spirituel bevidsthed på en naturlig og ganske ufrelst måde, der matcher dit hverdagsliv
  • Meditation – styrker indre ro, kreativitet, rummelighed, fokus og nærvær. og skaber fysisk ro på puls og blodtryk m.v. Meditation kan alt efter intention og metode have mange forskellige effekter lige fra mental og fysisk afslapning til udvikling af højere bevidsthed. Fordrer ikke nødvendigvis spirituel orientering eller interesse. Alle har uanset overbevisninger adgang til at opleve meditations gode effekter. Meditationstræning  tilbydes bl.a. med afsæt l i mindfulness.


Behandlersamarbejde giver endvidere mulighed for at inddrage clairvoyance/intuitiv vejledning samt TFT, som er en forløsende teknik, der egner sig særligt godt ved angst, fobier, traumer, andre blokeringer m.v. Lad gerne høre, hvis det har interesse.

Alle tiltag tilpasses individuelle behov og ønsker, da metoderne fungerer både hver for sig og i kombination.

 

Lad gerne høre fra dig omkring spørgsmål, konkrete behov og ønsker eller for tidsbestilling.

Individuelle forløb kan aftales – se til inspiration gerne eksempler på forløb og priser her.

Stress

Stress er af WHO udpeget, som en af de allerstørste trusler for folkesundheden om få år. I Danmark er et stort antal mennesker dagligt berørt af stress eller stress-relaterede symptomer og spørgsmålet “Hvad er stress” var i 2012 på top ti-listen over de mest googlede spørgsmål i Danmark *1 

Viden om stress og ikke mindst opdagelse af stress eller mulige kilder til stress er derfor uhyre vigtig, da de små ting som vi måske helst vil kalde harmløse, kan føre langt mere med sig hvis der ikke sættes ind i tide med rette forebyggelse eller behandling.

Stress er ikke en sygdom eller selvstændig diagnose men har alligevel en række genkendelige symptomer uanset, at de kan vise sig forskelligt fra person til person. Alt lige fra hovedpine, kort lunte, let til gråd, trykken ved brystet, dårlig søvn, træthed og tristhed som er noget vi alle kan opleve i perioder kan indikere overbelastning af vore mentale eller fysiske ressourcer.

Vær derfor generelt opmærksom ved tilbagevendende:

  • muskelspændinger
  • rastløshed
  • uro
  • træthed
  • overfølsomhed overfor lyde
  • hjertebanken
  • stikken i brystet
  • ondt i maven
  • fornemmelser af, at hovedet er ved at sprænges
  • følelsen af at der lægges en jernring omkring hovedet
  • manglende lyst til sex
  • impotens hos mænd
  • manglende koncentration
  • tiltagende glemsomhed

Disse er blot en række eksempler på kroppen og sindets signaler om stress, som kan være værd at kende, da de i yderste fald kan få konsekvenser vi ikke ønsker såsom sygdom, fyring, konflikter og ødelagte forhold o.lign…. Se mere om stress-signaler nedenfor. Heldigvis kan en negativ stresskurs rettes op. 


FLOW
& BALANCE
 assisterer dig til, at styre udenom stressfælderne både i dit personlige liv og i din karriere, eller bare ud af tankemylder og mental støj…. Mindst 10% af danskerne er nemlig fanget i mentale stressfælder, og ved ikke hvordan de skal komme ud af dem igen.

Iflg. danske undersøgelser er 20-30% af befolkningen berørt af stress på den ene eller anden måde – stress berører jo både den der rammes personligt og dennes nærmeste omgivelser. Et stort antal mennesker er således dagligt berørt af stress talene i Danmark.

  • 430.000 danskere oplever desuden dagligt alvorlige symptomer på stress
  • 250.000 – 300.000 danskere lider af alvorlig stress
  • 35.000 danskere er sygemeldt pga. stress – hver dag
  • Stress giver årligt 1,5 million ekstra fraværsdage
  • Hver 5. stressramte ender med at blive så syg, at  jobbet mistes
  • 30.000 hospitalsindlæggelser relateres til stress
  • 1.400 danskere dør hvert år af stressrelaterede årsager
  • Ubehandlet og langvarig stress udløser over halvdelen af alle depressioner og angstlidelser
  • Stress og depression bliver en af de væsentligste kilder til sygdom i 2020

Kilder: se *) 2

Er du interesseret i flere af de barske realiteter relateret til stress, kan du læse mere om om stress i tal her.

Kort sagt – stress koster dyrt – både på menneskelig trivsel samfundsøkonomisk! Det er en af grundene til, at regeringen i 2014 erklærede, at den mentale sundhed er ligeså vigtigt et mål at fokusere på som fysisk sundhed. Den erklæring hilses velkommen hos FLOW & BALANCE, hvor vi ønsker at inspirere til mere helhedsorientering og fokus på, at sundhed handler om langt mere end den nok så væsentlige halve times motion og 600 gr. grønt om dagen…

Men blot at “male Fanden på væggen” med skræmmende tal nytter jo intet… Det gør derimod information om, de gode grunde til at tage stress seriøst samt ikke mindst inspiration og konkrete anvisninger til at forebygge, spotte og håndtere stress i hverdagen. Vores mission er, at bidrage til mere trivsel i hverdagen – ikke mindst via rette håndtering af stress, som der kan læses mere om her.

Hvad er stress?

Stress er en tilstand. Ikke en sygdom, en defekt eller andet – men en tilstand af overbelastning.

Betegnelsen stress bruges lidt i flæng, men selve ordet kommer fra det latinske stringere, som betyder at spænde / stramme til. Og er der noget stress handler om, så er det netop anspændthed, som følge af, at vi ikke opnår tilsvarende afspænding over tid. Vi kan sagtens klare at det strammer til i en periode. Stress handler derfor ikke om at have travlt – du kan sagtens have travlt uden at være stresset. Eller have god tid og alligevel være stresset. Tilstanden opstår når krav, forventninger eller opgaver ikke svarer til de ressourcer du har til din rådighed – når der er noget, vi ikke kan se os ud af eller er tilstrækkeligt rustet til at håndtere. Så er det, vi risikerer, at opbruge vore ressourcer som kan være såvel vore tankemæssige, følelsesmæssige og kropslige kræfter

Endnu en væsentlig ting at huske er, at stress ikke relaterer til menneskers personlighed. Stress opstår ikke fordi vi er for sårbare, perfektionistiske, særligt sensitive eller andet. Ingen får stress pga. deres personlighed. Stress skyldes ikke hvordan vi er er, men hvad vi gør. Vi kan derfor have gavn af at skabe øget bevidsthed omkring og justering af vores måder at håndtere hverdagen på, da stress er et symptom på, at vi er kommet til at bruge flere ressourcer end vi har haft til rådighed.

Stress er et grundvilkår – både i vores foranderlige verden og i en hverdag fyldt af muligheder som på samme tid skaber både udfordringer og forstyrrelser. Livets hændelser byder kontinuerligt på nye hændelser, som udfordrer os på vores commitment til tilværelsen som helhed, kontrolbehov, forandringsevne osv.. Livet i sig selv er således stressende. 

Stress er ofte et sammensurium af flere ting. Vi har derfor behov for at opbygge robusthed på alle fronter – jo bedre balance på hjemmefronten fo større robusthed i alle andre sammenhænge osv..

Hvad sker der, når stress banker på?

Stress aktiveres når hjernens primitive dele vurderer, at mulig fare er på færde og udløser stresshormoner. Det sætter gang i vores indre alarmberedskab, hvis kæmp-eller- flygt-mekanisme gennem tiderne har været vigtig for overlevelse.

HVAD SKER DER I KROPPEN???

Når stenaldermennesket blev angrebet af et vildt dyr, spændtes kroppen og gik i alarmberedskab – klar til at kømpe, flygte
eller spille død. Det var vore 3 væsentligste strategier for overlevelse. Uanset at det kan synes uhensigtsmæssigt reagerer vi
moderne mennesker på samme måde. Vore hjerner har ikke fulgt med udviklingen i samme takt som alt andet, og kroppen
går derfor stadig i alarmberedskab når den står overfor ”farer”
 i hverdagen, hjemme eller på job. Nutids-farer har ganske vist
sjældent skarpe kløer eller spidse tænder, men viser sig snarere som situationer vi ikke kan overskue eller affinde os med krav
eller forventninger vi ikke kan indfri uanset om de kommer fra os selv, partneren, chefen eller andet i hverdagen som presser
os. I sådanne situationer reagerer sindet og kroppen nemlig fortsat som blev vi udsat for en fysisk trussel eller fare og
forbereder sig derfor stadig på at flygte, kæmpe eller på at spille død.

Når det sker aktiverer muskulaturen, blodtrykket, pulsen m.v. så vi er klar til ,at yde fysisk. Det kræver store mængder af
energi sådan at være i fuldt beredskab, så samtidig drosler andre funktioner som fordøjelsessystemet, hukommelsen
m.v. ned. Intet af det er kroppen imidlertid konstrueret til at tåle i længere tid af gangen uden hvilepauser, så det tærer
kraftigt på vore ressourcer, at være i denne tilstand.

Samtidig er det i nutidens informationssamfund normalt med flere samtidige stresssituationer dagligt, da vore sanser
konstant mødes med input og indtryk, som vi forsøger at forholde os til. Resultatet bliver nemt, at vi stort set aldrig kobler
helt af undtagen når vi sover. Det kan  blive farligt, hvis anspændtheden bliver kronisk – så risikerer vi, at udvikle stress.

Den moderne menneskehjerne er designet for ca. 100.000 år siden og udkonkurrerede neandertalerens hjerne (der uddøde, bl.a. fordi de ikke kunne tilpasse og udvikle sig så godt som homo sapiens). Den gang har menneskehjernen været topgearet til tidens udfordringer, men det er den ikke længere, for vores hjerne er stadig som dengang, men livet er et andet, og det stiller helt andre krav til hjernen, end den oprindeligt er udviklet til. Menneskehjernen tilpasses nok ikke lige foreløbig, men vi kan gøre meget for at samarbejde med vores egen hjerne hver især og sammenholdt med ulemperne ved, at lade stress udvikle sig og med vores viden om hvad vi kan gøre for at hjælpe os selv og hinanden er, der god grund til at forebygge.

Med rette viden gives mulighed for, at agere på måder, der understøtter både individuel og fælles trivsel, flow med tilværelsen og balance i hverdagen. Se mere om stressforebyggelse her.

Som udgangspunkt er stress således en naturlig mekanisme, som gør os i stand til at yde ekstraordinært, hvor det fordres enten fysisk eller mentalt. Her hjælper stresssfunktionen til, at styrke fokus hvorved vi kan abstrahere fra forstyrrende elementer, udnytte ilten bedre via vejrtrækningen, spænde muskulaturen m.v. Vi gør derfor ofte positivt brug af stressmekanismen i hverdagen uden, at tænke over det.

At have stress er således ikke lig med at have en sygdom – men stress kan lede til sygdom, hvis vi bliver i denne højenergi-tilstand for længe.

Det er derfor den skadelige stress, vi er interesseret i at undgå, og noget af det bedste vi kan gøre for os selv og hinanden er, at lære at forebygge og håndtere skadelig stress. Med rette viden hjælper det os til, at understøtte både individuel og fælles trivsel, flow med tilværelsen og balance i hverdagen.

Der skelnes imellem to slags stress:

Kortvarig stress/akut stress opstår, når en situation presser os og bringer vores krop i alarmberedskab. Her er tale om en naturlig tilstand – et urinstinkt som er normalt og gavnligt, da det gør det muligt at reagere og handle hensigtsmæssigt i en presset situation. Det aktiverer vores autonome nervesystem, som pumper stresshormoner ud i kroppen m.v.. Tilstanden går derfor over igen, når den stressende situation er overstået, hvorefter kroppen kan slappe af igen og restituere sig.

Langvarig/vedvarende stress opstår, når det vi bliver i højenergi-tilstand fordi det, der stresser ikke forsvinder eller håndteres. Her er kroppen speedet op på alle planer fysisk, kemisk og mentalt, hvorfor der er brug for at finde måder til at bremse, geare ned og finde afslapning, for ikke at havne i en situation hvor ressourcerne ikke længere slår til. Når man er her er det, at kroppen viser sine signaler om overbelastning, som man gør klogt i, at være opmærksom på.

Reageres der ikke træder organismen af sig selv i nødberedskab! Og det er ikke sundt, for det påvirker både mave-tam-funktionen, nyrefunktionen og resten af kroppens indre balance. Selv om vi kan blive ganske syge af det, er her som udgangspunkt ikke tale om nogen unaturligt reaktion. Den er et levn fra gammel tid, hvor vi var konstrueret til at kunne gå i kæmp el. flygt modus når situationen bød os farer, som krævede ubetinget fokus og bød al energi at gå til vore muskler og hjerne. Men det er ikke en hensigtsmæssig reaktion i moderne menneskers hverdag, hvor den i stedet kan blive virkelig skadelig og skabe vedvarende usund vedvarende stress som slider på systemet, svækker trivslen og truer helbredet. Her finder krop og psyke nemlig ikke tilbage til et normalt roligt leje igen, men forbliver i nødberedskab, hvorved den akutte stresstilstand udvikler sig til en permanent tilstand, som kroppen slet ikke er skabt til at være i konstant i lang tid ad gangen. Der skabes derfor en usund overbelastning.

Modsat risikerer det ikke blot at gå ud over trivslen, men også at true helbredet med langvarige og alvorlige følger. Stress influerer på hele organismen, da langvarig stress påvirker både blodtryk, puls, hormonsystem, muskulatur m.v.. Udover at vore kropsfunktioner forstyrres vil andre tegn være reaktion på, at systemet ikke længere kan håndtere sortering af de mange indtryk omkring os, hvorfor mange oplever øget sensitivitet overfor lyde, lugte og synsindtryk. Hukommelsen og evnen for fokus og nærær svækkes endvidere, hvilket ofte skaber stor frustration, slider på selvtilliden osv. Systemet bliver i værste fald så højaktivt, at det risikerer at eksplodere i et stresssammenbrud – ofte fyldt med gråd og tomhed, og langvarige følger.

Håndteres stressårsagen i tide vil organismen over tid finde tilbage i balance igen.  


Hvordan
opstår stress?

Der findes mange stressfaktor. Stress er dog meget individuelt, da både ydre og indre faktorer, medvirker til at forårsage stress.

Hos nogle mennesker er det hovedsageligt ydre faktorer der spiller ind. De kan være både i privatlivet og i arbejdet. Som regel fører en lang række forskellige faktorer tilsammen til stress. Det er grunden til, at vi fokuserer på at skabe balance i tilværelsen som helhed omfattende omkring work/life balance, parforhold, øvrige relationer, fysiske forhold m.v..

En periodes travlhed fører almindeligvis ikke straks til stress, hvis travlheden er forbigående, skønt organismen sætter ind med øget produktion af stresshormon efter 8-14 dage uden mellemliggende afspænding og hvile ind imellem. Stress kommer derfor ikke blot at at have travlt – men lige så meget af måden vi agerer i under travlheden. Det skal dog siges, at vi kun er i stand til virkelig at koncentrerr os om noget i to timer ad gangen, presses vi af os selv eller andre ud over det udløses stresshormoner hurtigt.

Stress kan lige såvel afledes af forhold eller situationer privat eller på job, hvor vi  vedvarende oplever ikke at kunne slå til i forhold til en opgave eller andres eller egne forventninger. Det kan være direkte angstprovokerende og meget stressende.

Hos andre mest er det mere de indre faktorer – tanker og følelser, der fremmer stress. Måden vi vælger at tænke og opfatte situationer på og vores attitude til livet har derfor afgørende indflydelse på vores personlige evne for stresshåndtering. Også her kan alle forhold spille ind – privatliv, job osv. Uafstemte forventninger, tab af overblik, manglende prioritering af gøremål og oplevelsen af tidsmangel, usammenhæng mellem krav og kompetencer og opgaver, formåen for at sige fra og til, hverdagens krav og alt hvad et moderne menneske ellers skal honorere spiller ind og udfordrer måden, at være med livets begivenheder.

Stærkt emotionel belastning hjemme eller i jobbet, for megen ansvarspåtagelse, manglende evne til at sige fra på en sund måde, overdreven perfektionisme m.v. skaber pres som øger stressrisikoen. Stress opleves derfor af mange som et meget personligt anliggende, som de selv er skyld i, hvilket faktisk ikke forekommer helt fair.

Faktorer som oplevelse af modstand, mangel på lydhørhed og opbakning fra omgivelserne, manglende balance mellem ansvar og indflydelse, manglende kompetencer til at udføre det job, der forventes osv. er mindst lige så stressende, og ligger ofte udenfor den enkeltes indflydelse og umiddelbare mulighed for påvirkning.

Stressudbrud er derfor oftest afledt af en kombination af indre og ydre faktorer, hvor det er vanskeligt at påpege en enkeltstående årsag. Stress bliver derfor altid en oplagt anledning til, at forholde sig til sin tilværelses samlede setup for – og til sin egen tilgang til tilværelsens luner for, at justere hvor det synes hensigtsmæssigt, for at undgå at fanges i en tilsvarende situation senere. Behandling er godt- men forebyggelse er mindst lige så godt, og der er hjælp at hente – også inden stress er en realitet, så kontakt os uforpligtende for en indledende dialog her.


Tag ansvar for din trivsel i tide

Da stress kan have mange ubehagelige virkninger og føre til alvorlige følgesygdomme, er det vigtigt, at lære signalerne på stress at kende, for at kunne reagere i tide inden en tilstand udvikler sig til langvarig stress. Det tager nemlig tid, ofte op til 6 måneder at komme sig igen efter langvarig stress, og desværre øges risikoen stresstilfælde, når man først en gang har været stressramt. Underprioritering af din personlige trivsel og balance i bestræbelse på, at tilfredsstille omgivelserne kan vise sig, at være en fejltagelse af de helt store med vidtrækkende konsekvenser på mange måder.

Desuden kan et stressforløb med sygemelding ofte opleves som en kamp yderligere – med læge eller arbejdsplads om, at få så lang en sygemelding, som der er behov for. Omvendt ses uheldigvis også sygemeldinger, der af forskellige årsager, bliver så lange, at det kan være svært at komme tilbage på arbejde igen. Det kan være som en ond spiral. Stressforebyggelse er essentiel at bevare trivslen.

Der er heldigvis meget man kan gøre både selv og med professionel hjælp, hvis man er opmærksom på, at tage selv små tegn på stress alvorligt. Du er velkommen til, at kontakte os for en snak om din personlige situation her.


Hvad kan du selv være opmærksom på?

Stress kan vise sig individuelt fra person til person. Du har derfor gavn af at blive opmærksom på dine egne signaler under pres. Hold derfor selv øje med, hvornår du reagerer anderledes end du plejer i hverdagen, og vær nysgerrig overfor reaktioner, som er anderledes end vanligt.

Under pres bliver vi nemt vores egen værste ”modstander”, fordi vi ikke tillader os selv at se realiteterne i øjnene og stoppe op, skønt det er det vores krop eller psyke allermest beder om. Hverdagens små gener bliver da nemt ”almindelige” for os, for derefter gradvist at tage til i styrke, og forværre tilstanden inden vi reagerer. 

Hints fra dine nærmeste om, bekymring for din trivsel eller dit helbred, eller udtrykt undren over din adfærd  er også indikatorer, som er værd, at være åben over for. Duer muligvis ikke udpræget glad for feedback i situationer, hvor du i forvejen føler dig presset, men prøv alligevel at se det som en hjælp. Andre opdager nemlig ofte signalerne før dig selv, så du kan gøre dig selv en kæmpe tjeneste ved, at være lydhør over nogen, som reelt blot vil dig det godt.

Signaler på stress kan således både være fysiske, mentale og adfærdsmæssige, med hver deres typiske kendetegn. Overvej gerne, om du genkender nogle af disse hverdags-signaler, som kan indikere, at stresskursen er sat:

Fysiske tegn på stress:

  • Hjertebanken
  • Hovedpine
  • Svedeture
  • Indre uro
  • Mavesmerter
  • Svimmelhed
  • Hyperventilation
  • Tab el. øgning af vægt
  • Snurren el. sovende fornemmelse i hænder el. fødder
  • Hyppige infektioner – forkølelse, herpes, betændelser m.v.
  • Hudirritationer og “træt” hud
  • Aggressive udbrud af allergiske reaktioner
  • Forværring af kronisk sygdom som fx psoriasis og sukkersyge

Psykiske tegn på stress:

  • Ulyst – til nærvær, til sex m.v.
  • Koncentrationsbesvær
  • Hukommelsesbesvær
  • Rastløshed
  • Træthed og energiforladthed
  • Oplevelse af utilstrækkelighed
  • Oplevelse af selv små ting som uoverskuelige
  • Savn af egentid fordi arbejde eller pligter tager tiden
  • Konstant oplevelse af for megen travlhed

Adfærdsmæssige tegn på stress:

  • Appetitløshed
  • Mangel på lyst til de ting du plejer at lave
  • Manglende engagement 
  • Manglende handlekraft
  • Øget ubeslutsomhed
  • Mindre glæde og lettere til tårer
  • Svingende humør og temperament
  • Ugidelighed
  • Distræthed og glemsomhed
  • Mistet overblik
  • Irritabilitet og aggressivitet – opfarende reaktioner
  • Øget trang til stimulanser, f.eks. slik, kaffe, cigaretter og alkohol
  • Søvnproblemer – ligger vågen om natten og spekulerer trods træthed
  • Øget sygefravær
  • Social tilbagetrækning – ulyst til selskab eller aktiviteter

Mange bider i første omgang blot tænderne sammen og klør på, men de mange stressrelaterede sygemeldinger tyder på, at det ikke altid er den mest hensigtsmæssige løsning. Det betaler sig i stedet, at blive opmærksom på, selv at observere og mærke når stress på vej, at kende sine egne stress-signaler samt at blive mere lydhør overfor omgivelsernes hints om, at noget måske er på gal kurs og ikke mindst at lære, hvad du kan gøre for dig selv for at imødegå skadelig stress.

Der er meget at gøre, ved at blive bevidst om, at tage din stress alvorligt, og ved at reagere i tide enten ved egen hjælp eller ved, at søge rette hjælp fra anden side.


Hvad
kan du selv gøre for at forebygge stress i hverdagen?
  • Prioriter din nattesøvn
  • Spis regelmæssigt og rigtigt
  • Skab overblik via struktur i hverdagen
  • Vær obs på dine kropsfornemmelser
  • Træk vejret ordentlig
  • Prioriter mental afspænding og ro
  • Find tid til afkobling for dig selv min. 10 min daglig
  • Tillad dig selv at nyde fremfor kun at yde 

Hvad
kan FLOW & BALANCE gøre for dig?

Flow & Balance kan både hjælpe dig til at forebygge stress og til at håndtere overophedning, hvis det presser sig på.

Er du brudt sammen – eller tæt på at gøre det, skal du straks have hjælp! Herfra skal alting tages med små step en tid. Du har da behov for at opleve, at blive mødt og forstået – og det er netop, hvad du vil opleve ved at sidde over for et menneske, der kan forklare, hvad der egentlig er sket med dig. At være i den situation kan opleves så magtesløst, frustrerende og tom… og der vil sandsynligvis også være opleveler af:

  • Kaos
  • Udmattelse
  • En fornemmelse som var hjernen en si – ude af stand til at fastholde tanker og fokusere
  • Tab af kontrol – ude af stand til at overskue eller huske noget som helst
  • Frustrerende følelser af uduelighed og mindreværd ved ikke at kunne noget  
  • Svækkede sanser – synsforstyrrelser, smagsløshed m.v.
  • Voldsomme fysiske symptomer – vejrtrækningsproblemer, black out, hnugen for brystet, høj puls m.v.
  • Dårlig samvittighed og følelse af at svigte familien, kolleger m.v. 
  • Skam over at være i denne situation – lyst til at isolere sig…

Det allervigtigste er derfor, at der skabes mest mulig ro omkring dig i starten.

Få gerne masser af frisk luft, men undlad krævende motion da det risikerer at udløse yderligere stress-hormoner i denne følsomme tilstand. Motion er fantastisk til at forebygge stress – men ved et egentlig stressudbrud er motion ikke hensigtsmæssig. Da er gå-ture langt mere givende. 

Det handler om, at være rigtig god mod dig selv en tid frem. Gør kun hvad du kan lide – det opbygger nemlig frem for at skabe yderligere pres af nogen art og er det, at lave ingenting, er det også helt ok! Gerne i nogle uger… Det vil nemlig skabe de fornødne forandringer i kroppen, der gradvist får stressen til  at slippe og muliggør det, at komme i kontakt med kroppen igen.

Tilpasset din tilstand vil vi efterfølgende sammen kunne begynde, at samle de små dråber af lys og håb, der skal medvirke til, at kaste lys på de ressourcer, du har at tære på. De er der…, men kan være gemt godt af vejen i situationen.

I denne sårbare fase vil healing være en stor hjælp til, at bringe fornøden ro på hele dit system – her skal du blot slappe af og tage imod.

Videre i forløbet vil mindfulness-meditation være en god hjælp til, at bevare både fysisk og mental ro, ligesom den hjælper til at “reparere” de skader som stressen faktisk kan forårsage bl.a. på hjernens hukommelsescenter.

Endvidere kan Acces Bars hjælpe dig ud af mentale blokeringer, som ellers vil kunne fastholde uhensigtsmæssige mønstre bevidste såvel som ubevidste med risiko for tilbagenden af stress, idet risikoen for tilbagefald øges markant efter et stresstilfælde. Det er derfor vigtigt at finde nye tilgange til sine ressourcer og bryde med gamle uhensigtsmæssige mønstre og vaner.

Og endelig vil coaching kunne hjælpe dig med at lægge nye hensigtsmæssige strategier – men først langt senere i et stressforløb, når du skal til at vende tilbage til hverdagen. 

I den første lange tid er det af største vigtighed at prioritere ro og at forholde sig til mindst muligt. 

Mens der endnu er tid til forebyggelse – dvs. når et stresskollaps endnu ikke er en realitet – og nødig nogensinde skulle blive det, må der straks rettes fokus mod, at skabe både ro og overblik for dig alt afhængig af stadiet for din stresspåvirkning.

Det er vigtigt, at få skabt adgang til, at kunne overskue det setup du står midt i og at få syn for de ressourcer, muligheder og lyspunkter som findes i det, for videre at kunne navigere mere hensigtsmæssigt eller for, at kunne foretage rette justeringer, som kan med virke til at få stressen til at slippe og ikke udvikle sig yderligere.

Du får konkrete råd og værktøjer, til brug når som helst og hjælp til, at indarbejde gode vaner i hverdagen. Meget handler om, hvor du har dit fokus, og om at vide, hvad der skal til for, at bringe ro på i en konkret situation. Det lærer du!

Vi arbejder ud fra metoder udviklet af læger og psykologer og målrettet til, at reducere og forebygge stress på individuelt og organisatorisk plan. Forskning og teori indenfor psykologi, neurologi, arbejdsmiljø og ledelse m.v. omsættes til konkrete, tilgængelige og effektfulde metoder og værktøjer. En række terapeutisk orienterede metoder bidrager ligeledes til, at skabe fornøden indsigt i egne mønstre.

På individuelt niveau anvendes en række metoder, som hver især er anerkendte til stressforebyggelse og -håndtering. De anvendes såvel i kombination som hver for sig, idet her altid tages afsæt i det aktuelle individuelle behov. Stresshåndtering og -forebyggelse tilgås derfor altid med den bedst egnede tilgang i situationen:

Mindfulness er en meget effektiv metode til både at forebygge og behandle stress. Det er dokumenteret, at regelmæssig mindfulnessmeditation sænker blodets indhold af stresshormoner, det sænker blodtrykket og giver indre ro og balance. Mindfulness hjælper os til at være med vore tanker og til at slippe dem, og støtter desuden op om stressforebyggelse gennem træning af fokus og opmærksomhed, der hjælper til at være med hverdagens distraktioner og anviser veje til at øget personlig effektivitet med samtidig indre ro. Desuden medvirker mindfulnessmeditation bl.a. til, at “reparere” på hjernens hukommelsescenter ved regelmæssig meditation.
Se mere her.

Access Bars er en metode, der via opløsning af mentale blokeringer frigør hæmmende tankemønstre, som ellers fastholder vaner og adfærd som kan være uhensigtsmæssig. Ideel til stressramte, da man blot kan tage slappe af og tage imod uden at skulle forholde sig til noget. Se mere her.

Healing anvendes til at skabe såvel fysisk som mental ro. Anvendes både forebyggende og ved egentlige stresstilfælde hvor øjeblikkelig effekt oftest er mærkbar overfor fysiske spændinger, mental uro m.v.. Ideel til stressramte, da healing er afslappende og gives uden aktivt samarbejde fra modtageren side. Kan desuden kan gives som fjernhealing.  Se mere her.

Stresshåndtering – som kan indeholde både coaching, vejledning m.v.. Stresshåndtering kan bidrage til forebyggelse såvel som rette støtte gennem et reelt stressforløb. Egentlig coaching først bør komme på tale, når den stressramte er klar til roligt, at arbejde sig tilbage mod en stabil tilstand igen. Det skyldes, at egentlig coaching baserer sig på egenreflektion, med henblik på, at skabe indsigt og forståelse for sammenhænge mellem egen adfærd, ydre omstændigheder m.v., hvilket en alvorligt stressramt bør afholde sig fra, mens akut stress står på.
Vi tilpasser derfor forløb og indhold efter den aktuelle tilstand. Se mere her.

 

Kilder:

*)1 jvf.  Videnskab.dk

*)2  Verdenssundhedsorganisationen WHO, Statens Institut for Folkesundhed, NFA, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, Sundhedsstyrelsen, Professor dr. med. Tage Søndergård Kristensen fra NFA, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø i samarbejde med European Heart Network, Undersøgelse fra Landsorganisationen i Danmark (LO’s) ugebrev, A4, 2009.

Stress-håndtering

Kroppen er altid din ven – tro det eller ej…


Når din krop reagerer med stress-signaler, er din organismes naturlige advarsels-system blevet aktiveret… 
Overhøres eller fejlfortolkes signalerne vil kroppen blot reagere med flere og fortsættes i samme mønster øges risikoen for stresskollaps, udvikling af sygdom, udbrændthed, angst eller depresssion.


FLOW
& BALANCE
 hjælper dig til at håndtere stress i din hverdag, gennem:

Stress-forebyggelse – hjælper dig til at undgå at blive “fanget” af stressreaktioner
Stress-reducering – hjælper dig til, at stoppe stress, når du er “ramt”

For at kunne reagere på rette vis må det afklares, i hvilken grad du er påvirket af stress – vi hjælper dig til denne afklaring.

Kontakt os for en uforpligtende indledende dialog.

Vi tilbyder løsninger til stresshåndtering både overfor privatpersoner og organisationer – læs gerne mere specifikt om stresshåndtering på arbejdspladsen.


Der florerer mange påstande om stress…

 Måske du har hørt eller læst, at

  • Stress kan være godt… Det er rigtigt! Men kun i kortere perioder hvor 
    det bidrager til at styrke os og sætte os op til præstation.
    Herefter skal organismen have mulighed for at slappe af igen. Bliver en belastning langvarig el. vedvarende skabes i stedet en usund stress-tilstand
  • Stress går over af sig selv… Ikke rigtigt! En stresstilstand opstår ikke akut men under optrapning over tid – og må afvikles på samme vis. Stress må nedtrappes gennem bevidsthed og adfærd der støtter krop og sind i at ændre tilstand og tager tid at komme af med

  • Stress opstår af travlhed… Det er ikke rigtigt! Stress opstår, når vi udsættes for overbelastning fra pres, krav eller forventninger, som overstiger vore ressourcer, evner og muligheder for at imødekomme hverdagens situationer, opgaver, forventninger og oplevelser. Derfor får også ledige stress. Vi kan sagtes have travlt uden at få stress og være stressede uden at have travlt!
  • Stress rammer perfektionister og særligt sensitive… Heller ikke rigtigt!  Stress udspringer hverken fra personligheden eller særlig sensitivitet, men af adfærd, der aktiverer det indre alarmberedskab på en måde, som skaber fysiske og mentale spændinger og genererer belastning, der over tid risikerer, at tære så stærkt på vore ressourcer, at det fører til stress
  • Stress er en sygdom… Det er heller ikke rigtigt! Stress kan gøre dig syg – meget syg, men er ingen sygdom. Ej heller udtryk for, at der er noget galt med nogen men nærmere med noget!
  • Stress skal motioneres væk… Både rigtigt og forkert! Afhænger af hvor i et sterssforløb man befinder sig. Forebyggende er motion storartet at “brænde” stresshormoner af med. Ved alvorlig stress er motion desværre decideret skabelig og kan forværre tilstanden ved, at udløse yderligere stoffer der holder kroppen i ararmberedskab og dermed det modsatte at hvad der er brug for
  • Stresscoaching er løsningen… Også både rigtigt og forkert! Coaching er god til forebyggelse og ved lettere stresssymptomer, da det bidrager til indsigt i årsagen til stress og til at se muligheder for at påvirke stressende. Ved alvorlig stress/evt. kollaps er coaching det sidste, der er brug for, da coaching motiverer egenreflektion – det sidste en stressramt hjerne har brug for og som vil kunne forværre tilstanden. Da må coaching vente til stress slipper sit tag, og man er godt på vej videre igen.    

 

En sandhed om stress er, at stress sjældent har én årsag alene. I nogle tilfælde vil vi kunne identificere en eller få alvorlige stressårsager, men som helhed er vi under indflydelse af mange forskellige aspekter, som i hvert tilfælde vægter forskelligt i forhold til, at skabe ydre eller indre pres, men som tilsammen kan skabe en voldsom påvirkning, herunder bl.a. :

  • Arbejdet –  kan stresse uanset om man har et job eller ej, da også tab af job og arbejdsløshed kan være meget stressende.
    Meget stress opstår i arbejds-sammenhænge affødt af forandringer, organisationsændringer, ændrede arbejdsmetoder, mangel på struktur, ufleksibilitet, uklarheder, manglende rammer, kommunikations-problemer, utydelige krav og uafstemte forventninger, uklarhed om ansvar, roller og funktioner, effektiviseringer, ny teknologi, værdikonflikter,  det psykiske arbejdsmiljø, sociale aspekter / relationer  og meget andet i arbejdssituationen
  • Privatlivet er fyldt med stress-kilder – kærlighed, parforhold, konflikter, økonomi, sygdom, ændrede familieforhold, trivslen hos ens nærmeste, relationer, arbejdsledighed, karriereovervejelser, boligforhold, flytning, skilsmisse, børn der bliver store m.v. er stresskilder.
    Større ændringer eller flere mindre bliver for mange årsager til større eller mindre livskriser grundet de forandringer og indre såvel som ydre krav om tilpasning de uvægerligt medfører – uanset om de umiddelbart opleves som positive eller negative
  • Relationer -og kvaliteten af dem er af stor betydning for vores trivsel og generelle lykkeniveau. Vi er desuden under stor påvirkning af de adfærdsmønstre vi indgår i i familien, på arbejdspladsen, blandt venner, i parforhold m.v., da vi ubevidst smitter hinanden – en stresset partner, kollega, chef, ven eller andet påvirker os i høj og helt naturlig grad – og i samme grad påvirker vi tilsvarende vore omgivelser ( også børn)
  • Vore tanker kan i sig selv stresse og udløse fysiske stress-reaktioner  som kan blive ganske alvorlige. Vores tilgang til livet og det mindset vi formår at møde livets begivenheder med har derfor meget stor indflydelse på vores stresstilstand og generelle trivsel
  • Forandringer – selv ændringer til noget der på sigt er til det bedre kan skabe stress, særligt hvis stressniveauet i forvejen er højt og overskuddet/energiniveauet eller ressourcerne til at deale med ændringen er lave i situationen. Selv tanken om ændring kan aktivere stress.


Disse eksempler illustrerer blot hvor vigtigt det er, at lære at forebygge og håndtere dine egne stressreaktioner, da ingen kan undgå at møde stressfaktorer hvor vi færdes i hverdagen – særligt ikke ved erkendelse af, at vi meget nemt selv udgør en væsentlig en af slagsen alene qua måden vi møder vore livsomstændigheder på og qua vores viden ( eller mangel på) i forhold til, at kunne agerer på måder, der sikrer flow og balance og mest mulig trivsel i hverdagen. 

Stress er desuden selvforstærkende – det hober sig op og får os til at miste overblikket og prioriterings-evnen, glemme, miste energi så vi fanges i en ond spiral, der blot skaber yderligere stress. Sådan en spiral kan være næsten umulig selv at komme ud af, da vi oftest i situationen mangler både viden, det fornødne overskud og overblik til det. Det er derfor væsentligt at fokusere på forebyggelse!

Kontakt os derfor endelig – vi hjælper dig til at komme bedst muligt videre.


Mærker du stress under opsejling – eller er du alvorligt ramt og evt.
sygemeldt eller i risiko for, at blive det, er du velkommen til straks, at
kontakte os – også for en uforpligtende indledende telefonsamtale.
Her kan du få forslag til, hvad du ud fra dine konkrete oplevelser
aktuelt kan kan have mest gavn af for, at genskabe balance
og forebygge yderligere udvikling af stress.
Kontakt os endelig her!

Hvem rammes?

Alle kan rammes af stress: Kvinder, mænd, folk i beskæftigelse på alle organisatoriske niveauer, arbejdsledige, pensionister, yngre, ældre. Selv børn og unge… De fleste mennesker vil på et eller andet tidspunkt opleve stress enten hos sig selv eller andre, da en femtedel af befolkningen næsten dagligt har symptomer på stress. Læs mere om stress i tal.

Det er derfor værd at huske, at ikke kun den enkelte rammes – også omgivelserne mærker, når stress er på færde.

At lære at forebygge og håndtere stress med fokus på årsagen mere end symptomet er noget af det bedste, vi kan gøre for os selv og hinanden…

 

Hvornår skal du reagere?

Stress følger overordnet sin egen cyklus for udvikling og afvikling forskellige faser, som hver især behøver forskellig indsats – og har alligevel også altid individuelle forskelligheder. Det er derfor vigtigt, at lære sine personlige stress-signaler at kende, for at kunne reagere i tide.

Du anbefales altid at reagere, så snart du bliver opmærksom på, at din adfærd har ændret sig eller hvis du oplever, at dit velbefindende fysisk eller mentalt er i ubalance – eller hvis dine omgivelser i bedste mening gør dig opmærksom på, at det er hvad de oplever. Omgivelserne er faktisk ofte de første til at observere hvad der er fat og vi selv de sidste…

En typisk følge ved stress er nemlig, at vi ofte bliver “fartblinde” og kæmper yderligere for at holde os oven vande, når stress får sit tag. Vore ressourcer svækkes og det samme sker ofte for vores formåen for, at erkende hvad der egentlig er fat. Ingen ønsker at blive ramt af alvorlig stress, så tilstanden kan være hård at erkende – men desværre også blive endnu hårdere at være i hvis der ikke reageres. Stress er nemlig som en ond spiral, når den får fat, som ikke bare forsvinder ikke af sig selv og kan give langvarige fysiske og mentale følgevirkninger, da virkningen af alvorlig stress nedbryder såvel vores hjerne os kropsfunktioner. Noget må derfor gøres anderledes for, at organismen igen kan nedtrappe sit forsvarsberedskab.

Det er derfor meget vigtigt, at sætte ind med rette indsats i situationen og hellere først som sidst. Lad os sammen afdække, hvor i et evt. stressforløb du befinder dig lige nu, så du snarest kan kan få netop den støtte, der matcher dit aktuelle behov – eller de rette råd for dig til at forebygge udvikling af stress. 

Der findes løsninger, der matcher enhver! Hos FLOW & BALANCE mødes dine ønsker og behov med fokus på årsagen såvel som symptomet. Vi ser det som vores fornemmeste opgave, at assistere dig til, at bringe ro på situationen og skabe orden i det kaos som stress kan forårsage såvel på det indere som det ydre plan. Læs gerne mere her

Du behøver ikke at have stress konstateret for, at yde dig
selv positiv opmærksomhed… Langt det bedste vil være, at
sætte ind allerede ved tidlige signaler og forebygge derfra.

 

Hos FLOW & BALANCE skelnes mellem forebyggende og reducerende indsats i forhold til stresshåndtering med konkrete råd og tiltag til:

Stress-forebyggelse – inden alvorlig stress får sit tag  /når du vil passe godt på dig selv
Vejen ud af stress når du er stressramt ( uanset om du er sygemeldt eller ej)

Vi vejleder om, hvad der aktuelt vil være mest gavnlig for dig – kontakt os gerne for en uforpligtende indledende dialog.

Se også mere om stressforebyggende forløb for medarbejdere og ledere.

Stressforebyggelse er ideelt at sætte ind med både før eller så snart tidlige signaler viser sig – der er så meget at gøre, og så meget at vinde for din trivsel ved, at forebygge…  Læs gerne mere om hvad stress egentlig er og gør ved din organisme og om konsekvenserne ved ikke, at tage sine stresssignaler seriøst, og i stedet at rammes af et stresskollaps.

Det er den situation du opfordres til, at forebygge og meget gerne inden det nogen sinde kommer så langt som bare i nærheden af et stress-kollaps. Både fordi det er meget ubehageligt og fordi, risikoen for stress-tilbagefald øges efter et kollaps. Barske fakta, men så mere desto grund til at forebygge i tide. Apropos fakta – læs gerne mere om:

Stress som et grundvilkår i tilværelsen

Er stress blevet en realitet er der råd at hente for, som kan gøre dine erfaringer lærerige frem for alene den mentale nedtur, som stress også er for mange. Stress er og bliver nemlig et grundvilkår i en foranderlig verden…

Over for alle forandringerne står imidlertid vore vaner og dem synes vores hjerner langt bedre om end forandringer. At lade vanerne råde og gøre som vi plejer, giver tryghed, som udgør vores mest dominerende grundlæggende behov. Derfor tyer hjernen helst til det vante – uanset om det iøvrigt er godt for os eller ej. Faktisk har vi selv medvirket til denne programmering ved, at lade vaner gentage sig igen og igen. På samme måde er det derfor også muligt, at medvirke til, at skabe nye og bedre vaner. Modsat vil hjernen blot fortsat vælge det kendte, da det desuden sparer energi, modsat den indsats det ville kræve, at programmere hjernen på ny hver gang, vi skal gøre noget  anderledes.

Vaner har derfor både fordele og ulemper for os i dagligdagen, men overfor vore stressmønstre bliver de oftest en ulempe. Det kan derfor svare sig, at lægge en positiv indsats i, at skabe nye og bedre vaner på en række punkter – også selv om det vil koste lidt af din energi, at indarbejde dem.

Alle livsområder rummer stressfaktorer. Stress er derfor i sig selv mere naturlig end negativ – men måden vi påvirkes af stress kan opleves meget negativ og give negative følger for os som mennesker. Læs gerne mere om hvad stress egentlig er og hvad der forårsager stress her.

Ofte relateres stress til jobmæssige aspekter og mange undersøgelser tilskriver også arbejdsforhold en stor andel af de registrerede stress-tilfælde. Men arbejdsledige, pensionerede, studerende m.v. kan også få stress… Stress er et udtryk for overbelastning som ikke kun kan komme af, at have for meget at lave, men også af for lidt. Eller det “forkerte” i forhold til hvad man brænder for, tror på eller har til rådighed af ressourcer i forhold at håndtere krav og forventninger fra sig selv eller omgivelserne.

Ressourcer skal her forstås meget bredt som både fysiske ressourcer, energi, modstandskraft, personlige og mentale ressourcer, kompetencer, evner for perspektivering osv.. Der er derfor hverken tale om at være “rigtig” eller “forkert”. De påvirkninger vi hver især møder og de ressourcer vi besidder er blot ganske individuelle og vores respons på givne stressfaktorer derfor lige så individuel.

Stress opstår når vores ressourcer slipper op fysisk eller mentalt på grund af indre eller ydre pres, hvilket kan give vidt forskellige ting at forholde sig til og justere på for at imødegå eller håndtere en stresssituation:

  • Ydre pres kan vi ændre på ved, at sige fra, flytte os fra en situation eller justere på de ydre rammer så belastningen brydes eller reduceres
  • Indre pres kan vi ændre på ved, at forholde os til vore tanker, værdier, indre dialog og oplevelser på nye måder for derved skabe bedre balance og aflastning af vores system 

Det kan læres gennem opmærksomhed og styrkelse af indsigt, men som alt andet vi ønsker at lære og mestre, må der arbejdes seriøst med det.

FLOW
 & BALANCE
understøtter denne proces med lige den tilgang, der måtte match dig bedst. Du er velkommen til at kontakte os for en uforpligtende indledende dialog om, hvordan din personlige trivsel bedst styrkes. 

Mange aspekter spiller ind i forhold til stress, herunder at vi i vores moderne samfund konstant 24/7 udsættes for et sandt bombardement af informationer, at forholde os til. Det presser os til, at forsøge at multitaske – hvad vore hjerner slet ikke er skabt til… Vi shift-tasker derfor istedet konstant mellem forskellige fokusområder i bestræbelse på, at navigere overfor det hele. Desværre ofte med det utilsigtede resultat, at det reducerer vores effektivitet, fokuseringsevne, nærvær og empati samt kvaliteten af det, vi foretager og genererer et indre pres, som risikerer, at ophobe sig så vi må tære ekstra på vore fysiske og mentale ressourcer.

” Faktum er, at vores kognitive evner slides, jo flere platforme vi opererer på simultant. At vores medfølelse og empati daler i hastighedens hellige navn. Og – at vores selvværd eroderer væk i takt med, at behovet for at præstere 24 timer i døgnet øges…”
( Om farerne ved Breaking News hastekulturen)
– Majken Matzau


Stress må derfor tages seriøst og håndteres for, at justere på det, som vi ikke har godt af, for desværre ændres tilstanden af overbelastning sjældent af sig selv… Vent derfor ikke på, at omgivelserne eller omstændighederne ændrer på sig. Du har ikke nødvendigvis selv ansvaret for en given overbelastning eller situation – men du har altid valget om, at tage ansvar for din egen trivsel.

Ved at lære mærke efter og “komme ned i kroppen” frem for alene at agere ud fra hovedets rationelle mentale tilgang, bliver du i stand til, at mærke når der skabes pres. Observerer du således selv, at noget udløser fysiske eller mentale spændinger, er det tid, at forholde sig til det. Det er nemlig, hvad dit system dybest set beder dig om, ved at reagere med fysisk eller mental ubalance.

Hos FLOW & BALANCE assisterer vi dig med metoder og øvelser, som du kan bruge til at styrke balancen i din hverdag. Et stress-håndteringsforløb tager afsæt i din aktuelle situation, med en effektfuld plan for, hvordan du forebygger eller reducerer stress udfra dit aktuelle stressniveau. Kontakt os gerne for at høre mere – også helt uforpligtende. 


Stress og coaching

Du har sikkert mødt begrebet stress-coaching. Imidlertid er dette begreb i sig selv desværre stærkt selvmodsigende. Da coaching er en proces der lægger op til mental aktivitet må brug af coaching i et stressforløb alene ske med stor varsomhed – og over for alvorligt stressramte slet ikke… Den grad af mental aktivitet som coaching motiverer vil for en alvorligt stressramt blot forværre tilstanden i en situation, hvor ro og afspænding i stedet er dét, der er allermest brug for.

Hos FLOW & BALANCE tilbyder vi derfor ikke stresscoaching selvom her også ligger et fint certifikat på denne titel… I stedet hjælper vi dig uden om eller gennem stress – med coaching i bagagen som et nyttigt værktøj blandt flere andre, til brug for at assisterer til balance på rette vis på rette tidspunkt. Gennem samarbejde med os vil du opnå ro, overblik og klarhed, som kan danne modspil til det pres, der hidtil har genereret stress.

Der tages altid udgangspunkt i de individuelle behov i situationen, som mødes med kompetencer, erfaring og adgang til en række velafprøvede og anerkendte metoder, når det handler om at få stress til at slippe sit tag såvel fysisk som mentalt. Så skal vi endelig kalde det vi yder for noget – så lad det være stress-mentoring og rådgivning.

Coaching i relation til stress egner sig derfor bedst til stressforebyggelse samt som værdifuld hjælp til, at komme godt videre mod afslutningen af et decideret stress-forløb – når der vel at mærke først er skabt ro på systemet. Da kan coaching med fordel tage afsæt i ønsket om bedre work-life balance, bedre balance i relationer, personlig balance, fysisk balance eller andet som er særligt vigtigt for dig i erkendelse af, hvad der tidligere har medvirket til at optrappe stress og derfor må håndteres anderledes fremadrettet.


Stresshåndtering hos FLOW & BALANCE

FLOW & BALANCE tilbyder stresshåndtering ud fra en række anerkendte og vel afprøvede metoder, der hver især har deres styrker og relevans i relation til håndtering af stress afhængig af om det aktuelle behov handler om forebyggelse eller reduktion af stress.

Vores arbejde er inspireret af anerkendte lægers og psykologers anbefalinger til, at reducere og forebygge stress på individuelt og organisatorisk plan på måder, der omsætter forskning og teori indenfor neurologi, psykologi, arbejdsmiljø, ledelse m.v. til konkrete og effektfulde metoder og værktøjer.

På individuelt niveau tilbydes stresshåndterings-forløb, sessions med coaching, personlig mentoring, mindfulnesstræning foruden afbalancerende metoder som healing og Access Bars – alle metoder, som er anerkendte og vel afprøvede i forhold til at forebygge og reducere stress. Hver tilgang har sine særlige styrker i forhold til de konkrete faser i et stressforløb. Se mere om de enkrelte metoder her.

I virksomheder tilbydes individuelle stressforebyggende forløb for medarbejdere og ledere foruden foredrag og workshops for grupper. Se gerne mere om vore ydelser samt om mulige organisationstiltag, og kontakt os gerne for spørgsmål.

Kontakt os gerne – også for en uforpligtende indledende telefonsamtale, hvor du kan få råd til, hvad du ud fra dine konkrete oplevelser kan have mest gavn af for, at forebygge stress i din hverdag eller genskabe balance hvis mistrivsel har fået overtaget, så der kan skabes en sund modvægt til yderligere udvikling af stress.

Healing for bedre trivsel

Healing er af mange bedst kendt som en alternativ behandlingsform. Hos FLOW & BALANCE anvendes healing for bedre trivsel bredt, som et naturligt element til, at styrke betingelserne for flow og balance i tilværelsen som helhed – i fint samspil med mere “traditionelle” og absolut jordnære tilgange til, at skabe trivsel i hverdagen.

 

Hvad gør healing for dig?

Ud over at være en behagelig og oftest meget afslappende oplevelse er den overordnede effekt af healing, at optimere såvel den fysiske som den mentale tilstand. Udover fysisk effekt bidrager healing nemlig aktivt til, at giver dig fornyet energi, bringe modet tilbage hvor det mangler samt give de nødvendige kræfter til, skabe eller genskabe et harmonisk liv bedre flow og styrket balance.

Healing hjælper til dig til at fungere optimalt både fysisk og mentalt, da healing skaber frit energiflow og tilfører ny energi. Herved lettes både fysiske og mentale spændinger og blokeringer. Din fysiske sundhed fungerer mest optimalt, når der er frit flow i dit energisystem – det medvirker til, at styre kroppens naturlige processer så den kan fungere fri af blokeringer og holde immunforsvaret intakt. Når du fungerer optimalt, kan du leve i balance med dig selv og alt du omgiver dig med i hverdagen.

 

Ér eller har du været syg eller stresset hjælper healing dig til, at understøtte regenerering. Det fysiske kan dog ikke stå alene – og omvendt ligeså med det mentale. Healing hjælper derfor også mentalt til at skabe ro i dit energisystem og til at styrke balancen mellem krop og sind.

Healing er anvendelig på mange livsområder. Her blot en række eksempler på hvad du kan få ud af healing:

  • Øget og stabiliseret energiniveau
  • Forebyggelse overfor stress-symptomer
  • Indre ro
  • Balance mellem krop/sind/ånd
  • Styrkelse af immunforsvaret 
  • Udrensning af gift og affaldsstoffer
  • Lindring af fysiske smerter
  • Opløsning af muskelspændinger
  • Understøtning af heling af sår og fysiske brud
  • Støtte til operationsprocesser
  • Fremme af rekreationsprocesser
  • Afhjælpning af migræne
  • Afhjælpning af allergi
  • Support af anden behandling, både alternativ og konventionel behandling
  • Modvirker bivirkninger afledt af medicinsk behandling
  • Lindring ved tab og brud
  • Accept af tilstande
  • Tilgivelse
  • Slip af traumer
  • Hjælp til døende og deres pårørende
  • Styrket mental klarhed
  • Ro på ved eksamen, svære samtaler, jobsamtaler o.lign.
  • Mental ro der hjælper til afklaring op til vigtig beslutningstagning
  • Fremmer intuitionen
  • Nærer kreativiteten
  • Understøttelse af personlig udvikling
  • Understøtter spirituel bevidsthedsudvikling

Mon ikke det giver en ide om, hvad du kan få ud af healing…Spørg endelig her, hvis du ønsker, at vide mere,eller spørge ind til noget specifikt.

Healing er intet quick-fix. De blokeringer du har oparbejdet er kommet over tid – opløsning kan derfor også forventes at skulle ske over tid. Nogle gange opleves en optrapning af symptomerne efter første healing, men det er helt naturligt ligesom også træthed er en naturlig reaktion. Husk på, at healing sætter gang i energi som har været blokeret, og det kan tære på systemet indtil alt finer et mere naturligt leje som bestemt er værd at gå efter. Men det skal også siges, at healing kan skabe endog meget hurtig positiv effekt overfor såvel fysiske som ikke fysiske tilstande, hvorfor en enkelt healing i nogle tilfælde er nok til at skabe en ønsket effekt mens der i andre tilfælde skal mere til. Hvordan du reagerer ved ingen af os på forhånd – men hav tillid til processen, for den kan kun komme dig til gode.  Er denne tillid ikke tilstede, vil der blot skabes nye energimæssige blokeringer. Al modstand blokerer, så enkelt er det – her som i alle andre sammenhænge i hverdagen. 

Healing anvendes med succes i en bred sammenhæng, der handler om, at understøtte og forebygge i mindst lige så høj grad som at behandle – og understøtter dermed samtlige af livets aspekter med henblik på, at skabe grundlag for god balance i en nemmere og bedre hverdag, med plads til mere glæde, positivitet, kreativitet, sundhed og generel trivsel.

 

Hvem er healing for? 

Healing for bedre trivsel er for hvem som helst og hvad som helst – mennesker, dyr, planter, situationer osv. da healing bygger på antagelsen om, at alt er energi og eksisterer i kraft af en  energi som er i alt og dermed er forudsætning for al eksistens.

Healing er derfor nyttig, når du som privatperson aktivt vælger, at tilgodese din personlige trivsel og sundhed – som forebyggelse mod stress og andre ubalancer eller i særligt belastende perioder, med behov for genopretning og styrkelse af balancen.

Også som trivselstiltag i organisationer har healing for bedre trivsel sin berettigelse. Her understøtter healing både medarbejdere og ledere i, at holde en sund balance i hverdagen i forhold til personligt energiniveau, fysisk og mental sundhed m.v.. og i forhold til at påvirke den generelle atmosfære på arbejdspladsen. Jævnlige healingssessioner i hverdagen kan puste overraskende god energi ind i en travl moderne organisation. Healing bidrager dermed til et positivt arbejdsmiljø.

Kontakt os gerne for mere info om vore positive erfaringer med healing, om hvordan healing konkret kan bidrage og om hvilken healingsform, der bedst matcher dine/jeres  aktuelle behov ud fra følgende muligheder:


Endvidere tilbydes uddannelse i healing tilgængelig for alle uanset forudgående erfaring – se mere om vores Reiki uddannelse.

Læs gerne mere nedenfor om hvordan healing kan bidrage til, at styrke dit fysiske og mentale velvære og din samlede trivsel.

 

Om healing

Healing betyder, at gøre hel svarende til, at skabe balance. Healing er en holistisk behandlingsform – dvs. en helhedsbehandling, som ikke bare kan fjerne symptomer, men også påvirke årsag og sammenhænge og som indvirker på flere planer samtidig.

Healeren tilstræber, at få energien i og omkring modtageren til at vibrere mere harmonisk (ofte langsommere) end den starter med at være og for at åbne mulighed for, at modtagerens egen organisme kan få overskud til at heale sig selv. For i virkeligheden er det hele formålet – at modtagerens eget energisystem skal kunne holde den nødvendige energibalance.

Det kan måske virke lidt abstrakt at forholde sig til i et moderne menneskeliv, som typisk er meget materialistisk og fysisk orienteret. Men, der er hverken noget religiøst eller nyt i healing og livsenergi har, uanset hvad den kaldes og gennem tiden er kaldt, været kendt og beskrevet i tusinder af år, som forudsætning for, at vi kan eksistere og fungere både fysisk og mentalt. I dag anerkender dele af videnskaben endda dens eksistens, hvilket løbende underbygges af moderne forskning.

Kort fortalt er healing overførsel af energi – af nogle kaldet livsenergi eller universel energi. Healing tager dermed udgangspunkt i den kendsgerning, at alt er energi og at healing er mulig gennem energetisk påvirkning. Der forskes aktivt i denne betragtning – og skønt det endnu synes at være en udfordring helt at afgøre hvad det er der sker underhealing, synes det endnu sværere at påvise, at der intet sker… Og fakta er, at mange mennesker verden har gavn af, at modtage healing uanset den moderne videnskabs formåen for at dokumentere dens effekt. 

Healing handler om energibalance. Vi tænker måske  sjældent over vigtigheden i denne balance. Den står os imidlertid helt klar, når den er fraværende – når vi oplever ubalancer i dagligdagen. Da påvirkes nemlig både vores fysiske og mentale trivsel. Hvem kender ikke almindelige vendinger som  at være “nede på energi”, “drænet for energi”, at “tappes for energi” – eller endda oplevelsen af at andre “tager ens energi”??? Når vi oplever det er vi ikke lige på toppen.

Ofte kan vi selv genoprette balancen ved opsøge mere (energi)givende aktiviteter, omgivelser eller selskab – eller tage os en lur, gå en tur, afspænde, lave yoga eller meditere. Somme tider er det blot ikke nok. Måske har vi over tid ladet os dræne for energi uden at blive ladet tilstrækkeligt op igen og måske mærkes det enten ved tiltagende træthed, spændinger, tilbagevendende skavanker og sygdom. Eller vi får “kortere lunte”, sværere ved at overskue ting, oplever svigt i hukommelsen eller koncentrationen… Alt sammen forstyrrende elementer i en hverdag, der alligevel bare skal fungere. I de situationer skal der ofte mere end en god nats søvn, en gang massage eller en god snak til for at give slip på de spændinger og blokeringer der aflejres i vores energisystem. Derfor har de fleste af os, jævnligt gavn af en afbalancering af vores energisystem. Og det er hvad healing helt direkte giver!

Formålet med healing er i al sin enkelthed, at genskabe balance i krop og sind via afbalancering på alle planer. Healing opløser de blokeringer, der har manifesteret sig i fysiske eller psykiske symptomer og får energierne til igen at flyde frit. Stress, traumer, angst, manglende selvværd og lignende kan skabe ubalancer, som på et eller andet tidspunkt manifesterer sig som sygdom i krop eller sind. Ligeledes kan “mekaniske” skader, infektioner og lign., selv efter tilsyneladende helbredelse have efterladt “aftryk” eller ubalancer i kroppen, der senere kan vise sig. Også denne slags opløser healing.

Under healing overføres energi til modtageren via healeren med det formål, at opløse energiblokeringer, skabt af den fysiske og mentale stress, vi udsættes for i dagligdagen og som overbelaster krop og sind. Det kan være svært at give slip på, skønt det logisk set vil være det klogeste og sundeste at gøre det. Det er blot ikke så nemt, hvis vi “hænger fast” i noget… Eller “er i underskud af energi”…  Disse helt almindelige dagligdags udtryk, beskriver faktisk netop, hvad healing kan opløse og genopbygge hos os. Ikke særlig mystisk, vel?

Healing styrker dig altså i, at optage energi, skabe flow i dit energisystem og opløse de blokeringer, der fastholder dig i ubalancer. Det kan være mentale, følelsesmæssige eller fysiske ubalancer (som regel både og…). Tanker, følelser og fysik spiller sammen. Energisystemet influerer nemlig på på alle kroppens vitale funktioner, herunder at medvirke til at regulere organernes funktioner og samspil.

Healing styrker derfor alle livsaspekter, da den virker på flere måder. Der kan derfor skelnes mellem fysisk og psykisk healing.


Fysisk healing
er ofte nemmest at forholde sig til, idet den bearbejder et fysisk symptom, som at opløse spændinger, understøtte regenerering, heling af sår el. brud m.v.. Fysisk healing skaber mærkbar ro på det fysiske system og vil derfor oftest opleves som meget behagelig og afslappende. Her blot nogle eksempler på fysisk mærkbare aspekter af healing:

  • Fysik velvære og behagelig ro på systemet
  • Lindring af fysiske smerter
  • Opløsning af muskelspændinger
  • Afhjælpning af migræne
  • Understøtning af heling af sår og fysiske brud
  • Styrkelse af immunforsvaret
  • Udrensning af gift- og affaldsstoffer
  • Afhjælpning af allergi
  • Stabilisering af blodtrykket
  • Afhjælpning af bivirkninger under anden behandling,  f.eks. kemo


Psykisk healing
er healing af et ikke fysisk område. Der sondres mellem mental og emotionel healing. Her ses eksempler relateret til psykisk healing:

Områder for mental  healing:

  • Bekymringer                giver  ro og centrering
  • Selvbevidsthed          styrker selvværd og selvtillid 
  • Mediation                     afslapning og transformation
  • Kreativitet                     fremmer kreative talenter og nytænkning
  • Kommunikation         styrker al mundtlig kommunikation og udtryksevne
  • Stimulation                  stimulerer koncentration og forståelsen

Områder for emotionel healing:

  • Kriser                              støtter og styrker den spirituelle intuition
  • Stress                             stress-lindring, ro, fokus og koncentration
  • Depression                   forebygger via skabelse af en positiv energikanal
  • Traumer                        skaber erkendelse og transformation
  • Helhed                           giver forståelse for indbyrdes sammenhænge
  • Balance                          styrker al harmonisering

 


FLOW
& BALANCE tilbyder healing ud fra flere forskellige tilgange, som hver især tager højde for forskellige aspekter:

Kontakt os gerne her for, at høre hvad der bedst matcher dine behov og ønsker.

 

Hvornår er healing ideelt?

Healing er ideelt såvel til forebyggelse, afbalancering og til opbygning.

Healing fungerer som energimæssig modvægt til de mange former for ubalancer vi kan opleve, da ubalancer skaber blokering i vores energisystem. Det kan skabe en ond spiral, hvor blokeringer hindrer genopbygning af en sund tilstand og risikerer at udarte sig til mistrivsel, stress og sygdom, hvis de ikke bearbejdes. Derfor er det vigtigt, at tage aktivt hånd om genopretning af balancen, så snart ubalancer registreres, og gerne inden det kommer så vidt som til egentlig stress eller sygdom.

Her kan bl.a. healing hjælpe, da healing bringer ro på systemet både fysisk og mentalt og tillader energien at strømme frit igen. Det vil ikke alene påvirke den enkelte, men også de sammenhænge vi indgår i i dagligdagen da “god energi” smitter – og tilsvarende gør det modsatte! Mon ikke du godt kender det?

Flyder energien ikke frit opstår dårlig stemning, tunge tanker og fysiske gener nemmere og genererer ubalancer. Symptomerne på ubalancer kan være meget forskellige, men se evt. om du genkender genkender nogle af disse som beskrives her. Prøv også gerne lige nu, at mærke ind til hvordan det står til med din egen energibalance. Trives du optimalt på alle planer?

Omgivelserne kan vi ikke ændre på andet end via os selv – ved at bringe god energi ind i de sammenhænge, hvor vi færdes i hverdagen. Tænk derfor også gerne over hvad du selv bærer og ønsker at bære videre til dine omgivelser.


Kan healeren helbrede?

Ingen healer kan helbrede en anden person af sig selv!  Hvad healeren derimod kan, er at lade energi arbejde gennem sig. Fordi healeren modsat modtageren er i stand til at holde sig åben for energigennemstrømning, kan healeren fungere som kanal for energi, og derved transformere energien til modtagerens energisystem. .

Helbredelse foregår derfor alene i modtagerens eget energisystem, forudsat at der skabes adgang for frit energiflow. At kunne optage energi samt fri energi-gennemstrømning uden blokeringer, er grundlæggende forudsætninger for eksistens, skabelse og regenerering hos alt levende. Det hjælper healeren dit energisystem til.

 

Hvem kan heale?

Alle har et naturligt potentiale for, at kunne heale både sig selv og andre. Som healer formår man blot, at åbne og holde sin kanal åben, så energi kan strømme frit gennem healeren og videre til modtageren. Healeren må derfor selv sørge for, at være mest mulig fri for energiblokeringer i sit eget energisystem, ellers vil healingen ikke kunne gøre gavn hos modtageren.

Enhver kan i princippet kalde sig healer både med og uden healeruddannelse – men der er stor forskel på, hvor meget energi healere er i stand til at kanalisere videre. Det afhænger af, hvor afklaret den enkelte er med sit eget liv. Jo bedre man som healer selv er i flow og balance med tilværelsen og sig selv, jo bedre energi-gennemstrømning og jo bedre healing for modtageren. Modsat vil healerens eget energisystem optage energien selv, fremfor at lade den passere videre til modtageren. Det vil altid ske hvis healeren selv er i ubalanceret, mangler energi og har mange ubearbejdede blokeringer. Ren logik… Vælg derfor din healer med omhu!

Selvhealing, meditation, mindfulnesspraksis, personlig og en afbalanceret personlig og spirituel udvikling hjælper healeren selv til, at skabe et liv liv med flow og balance, for at kunne give mest muligt videre i sine sessions.

Er du interesseret i at lære mere om healing – så se mere om Reiki uddannelse.


Hvordan
foregår healing?

Healing er meget fleksibel. Den kan foregå med eller uden håndspålæggelse ved fysisk tilstedeværelse eller som fjernhealing / distancehealing. Logostik og fysisk distance skal derfor aldrig være til hinder for, at give og modtage healing. 

For nærværets skyld anbefales det, at mødes omkring første healing om muligt, for i en behagelig afslappet atmosfære at tale om, hvilken healingsform der bedst matcher dig. Vi aftaler også hvorvidt håndspålæggelse er ok med dig, for jeg healer lige effektivt uden som med. Oplevelsen skal være rar og tryg for dig,  og du skal vide, at der altid ydes fuld fortrolighed omkring hvad vi taler om. Er det ikke muligt aftaler vi selvfølgelig blot nærmere teleonsik omkring fjernehealing.

Du ønsker muligvis hjælp til noget konkret, men behøver ikke at have et konkret eller diagnosticeret behov, da energien altid vil fordele sig dertil, hvor der er behov for afbalancering i dit energisystem – og der er ALTID behov for afbalancering. Ofte vil jeg spontant kunne mærke, hvilke områder der er energimæssigt under- eller over-eksponerede, og behøver særlig omsorg.

Under healingen ligger du fuldt påklædt på en behagelig briks med et tæppe over dig. Her kan du blot tillade dig selv, at tage imod og slappe af, f.eks. ved at fokusere på din vejrtrækning eller tage en lur. Jo færre forventninger du har til, at mærke noget jo bedre. Nogle mærker fysisk prikken, varme eller kulde og andre slet intet, men det har ingen betydning for effekten af healingen.

Når selve healingen afsluttes, ligger du lige en stund og slapper af, indtil du kommer helt til dig selv og rejser dig igen.

Under healingen sanser jeg muligvis intuitivt aspekter, der ønsker yderligere opmærksomhed. Det kan vedrøre alle områder af din tilværelse, da det hele hænger sammen. Er du interesseret kan vi evt. tale om det efterfølgende og om hvordan healings-effekten undstøttes optimalt for dig ud fra en holistisk betragtning. Du kan nemlig gøre meget til selv, at hjælpe healingsprocessen på vej og sikre dens effekt. Denne bevidsthed er meget væsentlig, da vi mennesker ellers selv risikerer, at bidrage yderligere til blokering for vores egen sundhed, trivsel, flow og balance. Vi er nemlig oftest selv den direkte årsag til vores mistrivsel. Ved at blive bevidst om disse sammenhænge, bliver vi hver især den nærmeste til, at hjælpe vores egen trivsel godt på vej.

En session tager 1-1 ½ time.

 

Efter healingen

Healingssessionen iværksætter en proces, som arbejder videre hos dig efterfølgende. Du kan derfor evt. opleve øget tørst, træthed, svimmelhed, hovedpine el. andet efterfølgende. Andre oplever derimod øget ro og fysisk og mentalt velvære mens andre igen slet intet mærkert… Uanset hvad du oplever, så er noget aktiveret.

Drik derfor under alle omstændigheder godt med vand og giv kroppen den hvile den beder om. Det vil understøtte healingsprocessen og den udrensningsproces, som er aktiveret under healingen, da opløsning af energetiske blokeringer altid aktiverer fysisk udskillelse. Du kan derfor hjælpe organismen bedst muligt på vej ved, at hælde godt med vand gennem dit fysiske system.

Nysgerrighed, tålmodighed og tillid understøtter healingen…

Vær nysgerrig overfor eventuelle reaktioner – de er helt normale og forventelige. Jo mere du kan hilse dem velkommen og anerkende dem jo bedre for din healing.

Hav også tålmodighed med processen – healing er ikke et quickfix, skønt mærkbar effekt i nogle tilfælde viser sig forbavsende hurtigt allerede efter en enkelt healing, Ubalancer er imidlertid opstået over tid – så der kan tilsvarende være en form for logik i, at balance genskabes over tid.

Det er min erfaring, at når en klient forlader klinikken, så har de det dejligt, og er i ro, men de synes egentlig ikke, at deres gene er borte. Men så ringer de måske nogle dage senere og siger, at nu har de pludselig opdaget, at smerten er væk, eller humøret er vendt tilbage.

 

Hvor meget healing skal der til?

Her er naturligvis tale om processer af individuel varighed, og måske er fortsat healing eller supplerende metoder over en periode nødvendig, indtil der tydeligt opleves en afbalanceret effekt. 

Du vil selv kunne mærke, hvornår du er, hvor du ønsker at være og trives mere optimalt end du gjorde forinden. Hav derfor mest mulig tillid til processen, som for en væsentlig del også handler om, at blive bevidst om, selv at mærke efter og lytte til din organismes signaler.

Én behandling er ikke nok. Jeg anbefaler, at du får healing med kort varighed mellem hver fire gange i træk, fx mandag-tirsdag-onsdag-torsdag eller med så kort interval som det er dig muligt iøvrigt.

Første gang kommer du typisk til en samtale og behandling, og vender så tilbage efter et par dage, hvis du vil. Herefter prøver vi at lægge de følgende to-tre aftaler inden for en uge. Derefter tager vi sammen en vurdering at fremskridtene, og hvis det ser ud til, at healing kan hjælpe, planlægger vi enten et nyt sæt af behandlinger, eller en opfølgende behandling med først én uges mellemrum og derefter igen to ugers mellemrum for at se om virkningen holder.

For svære sygdomme kan der blive tale om måned lange behandlingsforløb hvilket ikke er så mærkeligt, hvis sygdommen har været undervejs og udviklet sig måske gennem mange år eller et helt liv.

Vi samarbejder nært omkring din healing men du vil altid være den der bedst mærker, hvornår du er godt igennem et forløb.

 


Kontakt os gerne
for at aftale nærmere eller for indledningsvis, at høre hvordan healing konkret kan bidrage til din trivsel.

Vi vejleder dig om, hvilken healingsform, der bedst matcher dine aktuelle behov ud fra følgende muligheder, som du er selvfølgelig også er velkommen til at læse mere om her:


Pris

1 enkelt session: 1½ times healing incl. samtale / vejledning kr. 850


Forløb: 
I forløb varer første session altid 1½ time da den omfatter healing + samtale.
Efterfølgende sessions i forløbet varer 1 time.


Forløb over flere sessions (ved samlet køb):

3 sessions forløb kr. 2000  ( 1½ + 1 +1 time)

5 sessions forløb kr. 3000   ( 1½ + 1 +1 +1 +1 time)

7 sessions forløb kr. 3600   ( 1½ + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 time)


Tilkøb af timer til forløb er selvfølgelig muligt – timeprisen beregnes da svarende til gennemsnits-timeprisen på det oprindeligt aftalte forløb. 

 

 

Stil gerne spørgsmål og bestil tid til healing her.

Symptomer på ubalance

“Hvis du ikke forstår livets hentydninger
så vil livet ramme dig”
– C. G Jung

I en travl hverdag oplever mange mennesker at “rammes” af livet i form af ubalancer. Indre uro, stress, fysiske småskavanker, deciderede lidelser eller komplicerede relationer, der tærer på energien og hæmmer flow med tilværelsen er blot eksempler. Ofte forsøges de ignoreret det – man vil jo ikke virke pivet, og finder på alverdens gode forklaringer og vænner os til rigeligt meget. Tilvænning fjerner dog sjældent ubalancer. De er som sten i skoen… Og hvorfor også vænne sig til noget, der ikke er godt for én, kan man spørge? Når det nu i værste fald kan være med livet som indsats…

Jamen – det er jo så enkelt, at vi mennesker er vanedyr og at trygheden ved det kendte, gør os i stand til at vænne os til det mest utrolige – akkurat som i historien om frøen i gryden… Kender du den ikke, kan du læse den her.

En grund til, at signalerne om ubalance negligeres er selvfølgelig også, at de altid kommer så pokkers ubelejligt… Ikke desto mindre er de vigtige at forholde sig til, hvis du aktivt ønsker, at pleje din trivsel. Vent derfor ikke på, at andre kommer og hanker op i dag – start hellere i dag end i morgen med, at tage kroppen og sindets signaler seriøst, når de viser sig i forhold til både din fysik, dine gøremål, dine relationer osv.. Navnlig hvis de har det med, at gentage sig.

Her er blot nogle eksempler på, hvad du med fordel kan være opmærksom på i hverdagen – listen er ikke udtømmende:

  • Mangel på glæde i din dagligdag
  • Hyppige muskelspændinger
  • Mistrivsel i dine relationer
  • Social tilbagetrækning
  • Manglende overblik
  • Manglende sexlyst
  • Distræt adfærd
  • Energimangel
  • Glemsomhed
  • Søvnbesvær
  • Øget træthed
  • Ændret appetit
  • Hyppig hovedpine
  • Uoverkommelighed
  • Vægttab el. vægtøgning
  • Generelt sløvede sanser
  • Jævnlige synsforstyrrelser
  • Øget behov for stimulanser
  • Angst og tiltagende bekymring
  • Uafklarethed omkring dine livsvalg


Mænd og kvinder kan reagere forskelligt, men samtlige af de nævnte træk vil kunne opleves af begge køn. Gentagne signaler har derfor et budskab og flere kan sagtes vise sig samtidig, hvilket blot understreger budskabet om, ubalancens omfang. Noget kalder på justering, så spørgsmålet er blot, om du – dit helbred, dine omgivelser osv. kan holde til, at vente på, at det går over af sig selv?

Det kan forståeligt nok synes mere bekvemt, at fortsætte alt som vanlig. At vælge at se visse realiter i øjnene, kan jo betyde behov for justeringer i tilværelsen, og lige forandringsvillige er vi mennesker ikke altid. Forandringer sker derfor ofte mere af nød end af lyst. I nogle situationer ænser vi end ikke, hvad vi reelt har gang i, og hvor vi er på vej hen, fordi vi er fokuseret i helt andre retninger. Men konsekvenserne indfinder sig alligevel – og altid på de mest ubelejlige måder.

Under pres er vi desuden ofte mindre eller slet ikke lydhøre over for de råd eller hentydninger, som andre giver os. Det er faktisk et typisk symptom på, at man er presset på den ene eller anden måde. “Jeg alene vide…” og “Jeg ved bedst selv…” tager nemt over, og vii siger generelt mere “nej”, fremfor at holde os åbne for nye forslag og muligheder.

Pres svækker endvidere den sunde dømmekraft og bl.a. derfor vælger mange at undlade, at reagere i tide på de ubalancer de oplever, hvilket kroniske symptomer og et stort antal sygemeldinger vidner om.

Ubalance er derfor ALTID udtryk for, at noget i eller omkring dig ikke fungerer optimalt uanset hvor forskelligartet det kan vise sig. Tag blot stress, udbrændthed eller enhver sygdom som eksempler.  Der er tale om forskellige symptomer, men fælles er, at din livsbalance påvirkes og hindrer flow med de ting du gør og tilværelsen som helhed, hvilket forringer din trivsel. Læs mere om stress her.

Hvor ubehageligt det end er, at blive ramt af stress eller pludselig sygdom, bliver effekten imidlertid, at krop og sind på den måde får, hvad der sandsynligvis allerede er bedt om gentagne gange – nemlig ro til afslapning, genopbygning og reflektion. Der skabes et break fra hverdagen, som kan give ro og sætte tilværelsen i nyt lys. Paradoksalt nok som tingene har det med, at regulere sig selv…

Inden det går så galt, er der dog meget som kan gøres. Det er hvad FLOW & BALANCE hjælper mennesker med. Kontakt os gerne her og hør mere om, hvad du kan få ud af at rette fokus mod at styrke og vedligeholde din trivsel og lad os sammen finde frem til, hvad der matcher dine behov.

Oplever du fysiske symptomer, anbefales du også at søge læge. FLOW & BALANCE arbejder ofte og med gode resultater side om side med lægelig behandling. Vore tiltag understøtter enhver form forlægelig behandling, herunder restitutions- og helingsprocesser efter operation, bivirkninger ved kemobehandling af kræftpatienter, brud- og sårheling, stressbehandling m.v.. Læger tager vare på det fysiske men sjældent på det mentale felt, med mindre du henvises til en psykolog eller psykiater, hvilket du selvfølgelig altid anbefales at tage imod. Vi undlader at bevæge os ind på psykologens, psykiaterens og psykoterapiens domæne, men understøtter din proces via coaching, mindfulness, mentoring, healing, Access Bars og TFT, som alle er inspireret af moderne psykologiske metoder . Læs mere om de enkelte tiltag her.

Mange mennesker oplever, at stå ret alene med det, der forhindrer mental og fysisk trivsel med mindre konkret sygdom eller et decideret stressudbrud er påviseligt. Det skyldes ofte manglende kendskab til alternativer eller tiltro alene til konventionel behandling. Behandling af fysiske lidelser fjerner endvidere heller ikke den mentale del af ubalancen. Mange ordineres derfor lykkepiller, som den mest oplagte løsning i forhold til mentale ubalancer. Ingen kan bebrejdes i, at tage imod disse piller, for hvem vil ikke gerne have det godt?  Det er ikke nødvendigvis hensigtsmæssigt at være totalt imod antidepressiver, men blot et sundhedstegn at forholde sig til spørgsmålet om, hvorvidt de udskrives som den eneste umiddelbare løsning. Der findes nemlig oftest alternativer, som ikke kræver kunstige medikamenter, selv om de muligvis ikke indfår i lægens behandlingstilbud. Desuden er det videnskabeligt dokumenteret, at lykkepiller kun virker på en mindre del af de, som tager dem, og at over halvdelen får negative bivirkninger, f.eks. får mange især helt unge selvmordstanker, Det er ikke hensigtsmæssigt.

Medikamenter alene genopretter ikke balancen i forhold til den bagved liggende mentale og følelsesmæssige årsag til ubalancer. Her kan metoder som healing og Access Bars bidrage, lige som coaching og mindfulnesstræning kan styrke bevidstheden og bidrage med værktøjer, som hjælper til at kunne navigere  bedre i tilværelsen.

I en del tilfælde lader en fysisk ubalance sig ikke diagnosticere ud fra en traditionel lægelig betragtning – uanset tydelige fysiske symptomer og evt. vedholdende gener, som påvirker trivslen og indikerer behov for genopretning. Ligeledes med de ikke-synlige eller direkte fysik mærkbare symptomer, som kan være vanskelige at forholde sig til. Deres indikation på ubalance er dog lige så klar, da det mentale aspekt influerer mindst lige så stærkt på vores trivsel som det fysiske.  “Du bliver, hvad du spiser” er en velkendt og accepteret sætning hos de fleste, men “Du bliver, hvad du tænker“, som er lige så sand, er af mange mindre bekendt eller accepteret. Men det er sådan, det er – det hele hænger sammen – krop og sind reagerer blot forskelligt, men vær vis på at de arbejder sammen og sender dig maser af signaler om, at noget i eller omkring dig kalder på opmærksomhed.

At blive bedre til at genkende signaler og konkrete symptomer, når de viser sig og at vide hvad du kan gøre for dig selv, hjælper til med, at vedligeholde din trivsel og  til, at være medskaber af en tilværelse med bedre flow og balance. FLOW & BALANCE viser dig hvordan!

Fysik, psyke, emotioner – det hele hænger uløseligt sammen i vores optik, skønt den opfattelse ikke forekommer alle lige logisk. Mærk derfor selv efter, hvad du oplever, og ikke kun i dig selv – men også i forhold til det, der omgiver dig. Er der uro eller balance? Vi påvirker og påvirkes nemlig stærkt i forhold til vore omgivelser. Ved at se ud over egen navle og lære at lytte med såvel maven, som hovedet og hjertet i kombination, vil vi kunne gøre meget for at sikre trivslen i hverdagen. Mindfulness, healing, Access Bars m.v. arbejder ud fra denne tilgang og overrasker ofte med både uventede og overbevisende lindringer på såvel det fysiske som det mentale og emotionelle felt i forhold til både personlige og relationelle temaer.

Vi ønsker, at inspirere til større fokus på forebyggelse så decideret helbredelse bliver mindre relevant at forholde sig til. Der er nemlig så meget at gøre, med rette viden og opmærksomhed rettet mod, at skabe mest mulig balance i hverdagen.

FLOW & BALANCE viser dig hvordan. Se mere om vore tiltag her, og kontak os gerne for en uforpligtende samtale her.

 

 

Coaching

                                                    ” Jeg kan ikke lære dig noget.                              Alt jeg kan gøre er, at stille dig spørgsmål og lade dig selv finde svaret”
– Sokrates  

Coaching assisterer dig til styrket bevidsthed omkring det, som er vigtigt for dig. Formålet med coaching er altid, at understøtte dig i, at skabe overblik og klarhed omkring det, der ligger dig på sinde og hjerte, for at give dig de mest optimale beslutnings- og handlemuligheder.

Det er dit liv og det er altid dig, der bestemmer vejen. Som coach er jeg der til at støtte dig, og det er mig en glæde, at bistå andre i at opnå bedre trivsel, udvikle sig og godt komme videre i deres liv. Du er imidlertid altid eksperten i dit eget liv – jeg assisterer dig til at få øje på det!

 

Coaching handler dybest set om at indstille livet til, at indeholde flere muligheder ved, at:

  • få fokus på og styrke det, der er vigtigt og skaber mening i dit liv
  • anerkende at problemer positivt kan lede os til at se, hvad der er vigtigt
  • udfordre opfattelsen af hvad der er problemer og hvad der er muligheder
  • styrke fokus på ressourcer hos dig selv og i omgivelserne
  • udfolde og synliggøre dine skjulte kompetencer, styrker og færdigheder
  • udvikle bevidsthed og formåen for, for at kunne foretage bevidste valg og udføre bevidste handlinger
  • blive bevidst om egne og andres handlemønstre og få øget forståelse herfor
  • opdage og forholde dig konstruktivt til det, der begrænser dig fra at trives og lykkes
  • skabe afklaring, retning og bevægelse, der giver ny energi til at nyde nuet og se nye perspektiver og komme videre fra tvivl, frustration eller stilstand.


Gennem refleksion, udvikling og læring omkring det, der aktuelt optager dig, styrker du både din selvindsigt og forståelse for de sammenhænge, du indgår i. Det  giver dig øget overblik og mere klarhed omkring en given situation eller tema og adgang til at bruge din kreativitet og se andre handlemuligheder end de mest vante. 

At bruge coaching som et konstruktivt tiltag til, at skabe overblik og klarhed i hverdagens anliggender er et positivt udtryk for ønsket om, at trives bedst muligt, være i flow med tilværelsen og i god balance med sig selv og sine omgivelser.


Fordelen ved at benytte en coach er bl.a. at en coach kan:

  • assistere dig til, at se dine egne blinde vinkler
  • se hvilke mønstre og vaner du har brug for at justere for at gøre det du ønsker
  • bidrage til at åbne dit felt af muligheder
  • invitere din indre dialog frem i lyset og hjælpe dig til, at gøre den til din ven 
  • guide dig til at opdage hvilke ressourcer du allerede besidder og omgives af
  • afdække dine værdier, styrker og kernekompetencer både fagligt og personligt


Om du står over for en vigtig beslutning, har behov for, at øge dit perspektiv på et personligt dilemma eller et forretnings-anliggende, uanset om du befinder dig midt i en udfordrende livsepoke eller ønsker nye vinkler på en hvilken som helt situation, kan du få gavn af coaching, som imødekommer langt mere end “ondt i livet”.

 

Det er ikke det vi har oplevet i livet, der gør os til dem vi er, men de historier der er mulige at fortælle om det, vi har gjort, og om det som er vigtigt.


Der findes en række forskellige tilgange til coaching – se det som coachens ansvar, at møde dig på den måde som matcher dig og din situation bedst. Vælg derfor din coach med omhu!


FLOW
& BALANCE
tilbyder 1:1 coaching og forløb for private samt erhvervsrettet over for både ledere og medarbejdere.

Her coaches altid individuelt og udfra din agenda – med afsæt i dét, som er vigtigt for dig, og bydes herfra ind med rette tilgang udfra situationen som kan være såvel privat som arbejdsmæssigt relateret. Som udgangspunkt praktiseres både såkaldt Life coaching og Business coaching – ligesom vi matcher hvad der ses betegnet som Balance coaching, Energi coaching, Intuitiv coaching m.v.. Se til eksempel gerne mere specifikt om businessrelateret coaching her

Endvidere tilbydes forløb med særligt fokus på stress. Til trods for en fin certificering som stresscoach anvendes betegnelsen stress-mentor eller vejleder i stedet hos FLOW & BALANCE, da begrebet stresscoaching i sig selv er selvmodsigende! Alvorligt stressede bør nemlig ikke coaches, men assisteres på anden vis indtil der igen er ro på og basis for, at se frem og hente læring ud af forløbet. Da kan coaching igen gøre god gavn. Coaching er desuden velegnet i relation til forebyggelse af stress inden den når at udvikle sig faretruende. Vær derfor altid opmærksom overfor dette misvisende begreb! Læs gerne mere om stresshåndtering.

Kontakt os gerne for en aftale eller en indledende uforpligtende dialog om, hvad coaching kan gøre for dig, eller læs mere om coaching nedenfor. 


Om
coaching:

Coaching danner rammen om en reflektionsprocess, der modsat traditionel rådgivning viser dig, at du selv har de svar, muligheder og ressourcer du har behov for, som vi blot sjældent er fuldt bevidste om eller i stand til at overskue på egen hånd. Ingen – hverken din coach eller andre kan derfor anvise den helt “rigtige” vej for dig. Du kan derimod få værdifuld støtte til, selv at træffe sundere og mere velovervejede beslutninger omkring alle aspekter i dit liv. Det er hvad coaching bidrager til!

Din coach giver dig ikke svarene – men besidder redskaberne til at lede dig til reflektion, der viser vej til rette løsning, svar eller indsigt for dig…

Begrebet coaching er jævnligt under beskydning for, at blive anvendt i flæng og på utilsigtede måder, som f.eks. når coaching ender med at forværre stress-ramtes tilstand eller i jobsammenhæng overskrider personlige eller private grænser og skaber tvivl om fortrolighed og roller leder og medarbejder imellem. Sådanne eksempler får forståeligt nok nogen til, at tage afstand til coaching-begrebet. Det er derfor væsentligt, at forholde sig til, at coaching ikke er en “one size fits all”-metode.

Coaching er ikke “bare” coaching, men dækker over mange forskellige tilgange, som hver især egner sig bedre til noget end til andet. God coaching handler derfor om rette tilgang i situationen, for generere rette effekt, hvilket sætter coachens professionalisme på prøve – navnlig hvis denne ikke har adgang til et udvalg af tilgange, der matcher forskelligartede situationer. Din coach må derfor nøje vælge den tilgang og metode, der matcher dit behov bedst. Og du må vælge en coach, som du har tillid til, at kunne gøre det!

Hos FLOW & BALANCE coaches derfor både med afsæt i NLP, som oprindelig er inspireret af en række terapeutiske metoder og ud fra det systemiske perspektiv hvor fokus er rettet mere mod relationen end mod personlige anliggender, med brug af narrativ og anerkendende tilgang inspireret af den positive psykologi. Ved omhyggeligt at vælge rette tilgang, er coaching et seriøst og virkningsfuldt værktøj med meget bred anvendelighed. 

Coaching er ikke terapi – og sigter ikke nødvendigvis efter kognitiv forståelse af din fortid. I stedet er fokus overvejende rettet mod, at assistere dig til at se, at du ikke er din historie men har en historie, som præger din identitet, syn på dig og måde at møde livet på.

Coaching medvirker til, både at se klart og nøgternt på det, der optager dig lige nu og til at agere fremadrettet. Det indebærer at du både mærker efter og forholder dig til, hvad der er det rette for dig i en given sammenhæng. Hvis det synes relevant at fremme forståelsen for tidligere begivenheder, mønstre osv. inddrages disse naturligvis efter behov. Men fokus vil som udgangpunkt rettes mod det, der optager dig med en positiv tilgang om, at fremme det, der fungerer og om at finde og styrke de styrker og ressourcer du allerede rummer og har adgang til i dine omgivelser.

Alt efter situationen tages afsæt i den metode, der bedst matcher situationen. Vi starter derfor altid med, at afklare dine behov. Coaching kan desuden med gavn inddrages som et supplerende værktøj i forhold til andre tiltag. 

Det anbefales ofte at indlede med, at afdække din tilfredshed med dine livsområder og hvordan du ser og ønsker dit liv fremover ud fra hvad du ønsker mere og mindre af, og der er mange ting vi med gavn kan komme omkring i bestræbelse på at afdække dit hvorfor – her nogle eksempler på spørgsmål som din coach kan stille:

  • Hvad er vigtigt for dig lige nu?
  • Hvad håber du at opnå?
  • Hvorfor er noget vigtigt for dig?
  • Hvilken mening giver det for dig?
  • Hvad vil det give dig personligt at nå dit/dine mål?
  • Hvilke følelser vil det give dig?
  • Hvad skal hjælpe dig til at gøre eller opnå det, som er vigtigt for dig?
  • Hvad er din andel i at lykkes med dette?
  • Hvordan ønsker du dine relationer og dit helbred?
  • Hvordan vil du gerne bo?
  • Hvordan ønsker du at bruge din tid?
  • Hvilke økonomiske mål har du?
  • Hvordan du vil måle om du er nået det?
  • Hvad og hvem kan hjælpe dig på vej?


Du assisteres til, at holde sporet for at opnå den klarhed du ønsker eller for at kunne arbejde dig målrettet hen mod din vision – alt afhængig af dit tema. Undervejs assisteres du også til, at slippe det, der ikke understøtter dig men blot tærer og ikke nærer dig.


Hvem
er coaching for?

Coaching er for alle uanset køn, alder, position osv. Dvs. fra teenager til topchef…, fra arbejdsledig til stresset medarbejder, fra nyforelsket til nyskilt osv… 

Om dit liv kører på skinner og du føler dig fuld af ressourcer som du brænder for at anvende eller om du er i en fase af frustration, oplever overbelastning eller at sidde fast i en konkret situation, har karriereovervejelser, er udfordret af en relation eller af hverdagen som sådan, kan der opstå behov for at skabe overblik over hvor du befinder dig lige nu – og fremadrettet gerne vil hen med det der optager dig. Coaching assisterer dig til, at skabe overblik og udvide perspektivet på dine muligheder.


Hvornår
er coaching ideelt?

Alt som har betydning i din tilværelse kan vendes af og tydeliggøres med coaching. Alt hvad du ønsker at opnå, håndtere, få overblik over, afklaring på, erkende eller fremme i dig selv er oplagte emner for coaching. Både specifikke emner og mere “bløde” eller følelsesrelaterede temaer bliver nemmere, at forholde sig efter en coachende anskuelse.woman-565104__180


Coaching favner stort set alle livets aspekter, og assisterer dig uanset emnet til, at skabe klarhed over et spørgsmål eller en situation.

Det kan dreje sig om personlige overvejelser, relationer, karrierevalg, konkret forestående beslutningstagning, ønske om ændring af vaner, mønstre eller overbevisninger, målsætninger, performance og meget andet…

Kun du ved, hvad der er vigtigt for dig lige nu.

Nedenstående er blot få eksempler på situationer, hvor coaching kan gøre gavn:

  • Når du står over for konkrete vigtige valg eller beslutninger – private såvel som jobrelaterede
  • Når du oplever situationer privat eller på job hvor du udfordres af egen eller andres attitude eller adfærd.
    Coaching kan bl.a. afdække spejlinger og på andre måder belyse vanskelige relationer og gøre dem nemmere at tackle
  • I livsomvæltende situationer som f.eks. flytning, skilsmisse, fyring eller andet. Her støttes du til, at rumme følelser der følger med og til, at tænke klart og fremadrettet for, at komme godt videre
  • Når du sætter dig mål om alt fra et marathon til rygestop, vægttab, en ny og bedre vane, gennemførelse af en uddannelse, et projekt eller noget andet specifikt som har betydning for dig. Her kan coaching støtte dig i, at planlægge og gennemføre ud fra rette strategi for dig. Du motiveres under vejs til, at holde ved dit mål. Sammen finder vi ud af, hvad der skal til at indfri dit mål.
  • Når du oplever, at mønstre eller temaer i dit liv påvirker din adfærd, dit selvværd, dit forhold til dine relationer eller på andre måder, der ikke gør dig noget godt. Sådanne mønstre hviler typisk på gamle overbevisninger, som ikke gavner dig længere. De kan udskiftes med nye støttende overbevisninger, som i højere grad kan hjælpe dig til, at gøre og være som du i virkeligheden ønsker. Det er aldrig for sent, at ændre mønstre og gå efter, hvad du ønsker.

Og sådan kunne der nævnes mange flere eksempler…

Kontakt mig gerne uforpligtende her, for at høre om, hvad coaching kan gøre for dig.


Hvad
får du ud af coaching?

Coaching styrker både din indsigt og din udsigt!

Via coaching øges din indsigt i egne måder at fungere på såvel som forståelsen for sammenhænge og mekanismer i dine relationer og livssituationer.

Coaching assisterer dig også til, at skabe overblik i forhold til en konkret situation,  opgave eller overfor prioriteringer og værdier, samt til, at formulere en konkret strategi eller målsætning og skabe en holdbar plan for dens gennemførelse uanset om det er privat eller jobrelateret.

Coaching understøtter bl.a.:

  • Din indsigt og forståelse for egen ageren, værdigrundlag, overbevisninger osv.
    Understøtter dit selvværd, din selvforståelse og selvaccept
  • Dit syn på egne styrker og ressourcer
    Skaber bevidsthed omkring deres anvendelses- og udviklingsmuligheder og dermed grobund for øget selvtillid, personlig vækst og præstation
    Støtter dig til, at skabe og leve det liv du ønsker
  • Din perspektivering
    Øger udsynet til de muligheder du reelt omgives af og muliggør nye, bedre valg
  • Forståelse for de relationer du er en del af
    Øger din rummelighed og formåen for accept af både dig selv og andre
    Understøtter din helhedsopfattelse, ansvarlighed og forståelse for din egen rolle
  • Din objektivitet – i forhold til en sags betydning for det og dem, der omgiver dig
    Skaber øget klarhed og åbenhed overfor nye handlemuligheder
  • Din struktureringsevne
    Skaber overskud ved at øge dit overblik, styrke dine prioriteringer og bringe dig nærmere dine mål. Tydeliggør relevansen af gode strategier for din ageren 

Således kan coaching bidrage til at skabe mere overskud, forståelse, øget overblik, nyt perspektiv og meget mere, som kan være til gavn i enhver livssituation.

Hvordan foregår coaching?

Coaching foregår som 1:1 sessions med dialog. Altid med 100% fortrolighed – så her kan du vende ALT – også emner, som du end ikke har luftet for dine aller nærmeste…

IMG_2626

Via spørgsmål ledes du til egen reflektion omkring det, der optager dig. Du har svarerne, mulighederne og ressourcerne. Med coaching som værktøj, assisteres du  blot til, at finde svarene i dig selv, og aktivere dine egne ressourcer i forhold til det, du ønsker at opnå, få overblik eller afklaring på, erkende eller fremme i dig selv. Gennem processen åbnes op for, at dine styrkeområder kan udvikle sig.

Sessions foregår i rolige og behagelige omgivelser hos mig, eller på andet mødested efter særlig aftale, f.eks. i virksomheder.

Er der stemning for det, kan vi også vælge at tale sammen under en gåtur i naturen eller på en bænk i haven.

DSC01442Geografisk afstand er ingen hindring, da du kan vælge, at lade vore samtaler foregå på telefon eller at mødes over Skype.

Vi anvender de muligheder der findes frem for, at lade os begrænse.

 

Få mere at vide om, hvad coaching kan gøre for dig. Kontakt os her!

 

Pris

1½ times coaching-samtale kr. 850 

Ved aftale om forløb over flere sessions (ved samlet køb):

3 sessions forløb kr. 2200 

5 sessions forløb kr. 3500

7 sessions forløb kr. 4500


Tilkøb af timer til forløb er selvfølgelig muligt – timeprisen beregnes da svarende til gennemsnits-timeprisen på det oprindeligt aftalte forløb. 

 

VELKOMMEN til trivsel i hverdagen

         ” Lykke er ikke et mål vi når for enden af livets rejse. Det er selve måden, vi lever vores liv på…”
citat Aristoteles

 

FLOW & BALANCE er for DIG, som “bare” gerne vil leve lykkeligt – forstået som i en tilværelse, hvor du kan opleve at næres, glædes, udvikles og kan sige, at du trives, med det din hverdag indeholder – med det du gør – med dem du omgås og ikke mindst med dig selv.
Eller meget direkte – en hverdag med bl.a.:

  • energi og overskud
  • glæde
  • følelsen af at slå til
  • lyst til at gøre de ting du gør
  • positive forventninger til fremtiden


Er din hverdag allerede sådan? Eller kunne du have glæde af at justere på balancen nogen steder?

 

Lykke er et stort begreb, som der endda forskes i, men basalt set handler det om TRIVSEL – om at kunne være i flow med det du gør og om, at formå, at balancere i tilværelsens konstante bevægelighed hvor manglende overblik, uklarhed om hvilken retning du skal vælge, forandringer, nye udfordringer og meget andet nemt udfordrer balancen og hæmmer flow. Det kan tære enormt på energien og generere frustration, tankemylder, modløshed eller følelse af tomhed, og kan generere stress og udbrændthed.. Men sådan behøver det ikke være…

FLOW & BALANCE bringer mennesker godt videre… Lad os sammen sætte spot på, hvad du gerne vil! Med det udgangspunkt kan vi nemlig klarlægge, hvad der aktivt skal til, for, at komme dertil på nærværende, effektiv og mærkbar vis. Bl.a. ved at søge og styrke dét, der allerede fungerer. 

Hos FLOW & BALANCE møder du masser af know how, der kan assistere og guide dig til en hverdag med mindre stress og mere glæde, overskud og nærvær. Du får konkrete redskaber, som aktivt kan anvendes i hverdagen til, at skabe ro, overblik, struktur, afklaring og til at generere handling – alt efter hvad du aktuelt behøver for, at vedligeholde og (gen)skabe balance. Med en smule assistance vil du blive bevidst om, hvilke styrker og ressourcer, der kan hjælpe dig til bedre trivsel – mentalt, fysisk og med alt det, du omgiver dig med og skal deale med i din hverdag.

 

Se mere her:

FLOW & BALANCE samarbejder både:

omkring den fælles intention, at skabe øget trivsel i hverdagen.

Enhver situation mødes med bedste match ud fra en række forskellige tilgange, der kan anvendes både separat og i kombination:

 

COACHING
Mentoring

MINDFULNESS
HEALING

Access Bars


Se gerne mere om håndtering af STRESS


Overalt er det muligt at optimere hverdagens trivsel gennem fokus på work/life-balance og en række andre faktorer af betydning for menneskers velvære, vækst og performance.

Se mere om at samarbejde med FLOW & BALANCE eller kontakt os – det er helt uforpligtende.

 

button

 

Læs om samarbejde med FLOW & BALANCE her

Se eksempler på sessions, forløb og priser her

Det praktiske: Vilkår, betaling, afbud, læs mere her

Find vej til FLOW & BALANCE her

 

Book en aftale



For dig der har lyst til, at læse mere:

FLOW
& BALANCE sætter spot på
måden at leve livet på…

Måden vi lever, skaber vore fysiske og mentale tilstande og danner grundlag for vore fortællinger om livet – om det at være menneske og om målet af lykke i tilværelsen.

Har du lyst til at læse mere om hvad der optager os mennesker og påvirker vores måde at leve på? Så læs videre nedenfor og få et dybere indblik i hvordan vi inspirerer andre mennesker til at forholde sig til flow og balance i tilværelsen!

 

Vil du også bare leve lykkeligt???

Måske du har opdaget, at stræben efter absolut lykke ikke nødvendigvis gør os mennesker lykkeligere… På den anden side ønsker ingen af os heller at være ulykkelige… Jamen hvad skal vi da så gøre for “bare” at kunne leve godt, med alt hvad det nu indbærer for os hver især? 

Dette spørgsmål stiller mange sig selv! For vil vi ikke alle “bare” gerne leve lykkeligt i en tilværelse med mest mulig glæde og trivsel – fri af stress og snærende mønstre…? 

Din oplevelse af flow og balance i tilværelsen influerer på din oplevelse af lykke og er derfor værd at forholde sig til, ikke mindst i en hektisk hverdag… Lad dig gerne inspirere – læs mere om hvad lykke egentlig er for en størrelse!   

Du kan også øge DIT lykkeniveau! 

Kontakt os allerede i dag for at høre mere om mulighederne for bedre trivsel i din hverdag…

Hvordan lyder fortællingen om din aktuelle tilstand?

Én fortælling om os danskere er, at vi skulle være verdens lykkeligste folk1. Alligevel har vi hver især vore forestillinger om, hvad lykke er og om, hvad der gør os lykkelige som nævnt ovenfor. Eller måske rettere – hvad vi tror vil gøre os lykkelige… Der findes nemlig aktuelt også en anden dominerende version af fortællingen om danskernes tilstand, nemlig den at stadigt flere danskere oplever stress og andre ubalancer i hverdagen – hvilket underbygges af en række alarmerende tal om stress.

Hvordan lyder fortællingen om din aktuelle tilstand? Kan du identificere dig med versionen om verdens lykkeligste folk – eller føler du i højere grad, at du bidrager til statistikkerne omkring stress og mistrivsel?

Uanset hvad, så matcher du med stor sandsynlighed størstedelen af de mennesker vi møder hos FLOW & BALANCE – nemlig helt almindelige danskere som “bare” prøver på, at få hverdagen til at gå op i en højere enhed… Mennesker som søger at skabe overblik og mest mulig sammenhæng i en tilværelse med fokus på fysisk og mental trivsel, familieliv, relationer, job, kriser, kærlighed og hverdagens krav og forventninger, som vi alle møder.

Sandsynligvis søger du “blot” som de fleste måder, der kan hjælpe dig til, at pleje, finde eller om nødvendigt genfinde de nødvendige ressourcer til, at være med det hele og leve et liv i balance. At leve balanceret handler mindre om, at søge en bestemt eller statisk tilstand i dit liv end om, grundlæggende at kunne opleve tilfredshed og fungere både fysisk og mentalt med det, du gør i dit liv. Balance handler kort fortalt om at trives… Og det ér muligt for enhver!

Oplever du ikke det i din hverdag, er det måske tid til at justere på noget. Måske det netop er grunden til, at du læser på denne side lige nu…

Lad os tage en uforpligtende indledende snak om hvad du oplever i din tilværelse lige nu.  Kontakt os gerne med det samme!

 

FLOW & BALANCE
…er for dig, der ønsker, at leve dit liv på en
måde, hvor hverdagen bliver kilden til
DIN lykke – hvad den end er for dig…
…inspirerer og guider dig til måder, at leve på,
der beriger hverdagen med mere trivsel,
bedre balance og mindre stress
Se mere om hvordan!


Alt vi oplever har relevans for oplevelsen af trivsel og balance i hverdagen… Fokus på trivsel gennem mest mulig flow og bedst mulig balance på alle planer er derfor den røde tråd i alt vi gør for dig hos FLOW & BALANCE – uanset om det er at coache privatpersoner eller erhvervsfolk, at være mentorer i personlige eller spirituelle udviklingsprocesser, heale på fysiske eller psykiske aspekter, hjælpe mennesker til at forebygge eller komme ud af stress, at inspirere til en mere mindful attitude eller andet af det vi gør sammen med mennesker, der vælger FLOW & BALANCE som guide og fortrolig sparringspartner på et stykke af deres vej.

Der kan derfor være meget forskellige emner på agendaen når vi mødes. Aktuelt opleves f.eks. her et stort fokus på:

  • Balance mellem krav/forventninger ( både egne og andres) og ressourcer/styrker til at møde disse
  • Stress – behov for at forebygge mod overbelastning afledt af hverdagens krav
  • Håndtering af tydelige stressignaler – fysisk og mentalt 
  • Vejledning og støtte omkring stress-sygemelding 
  • Balance mellem arbejde og privatliv’
  • Personlig energibalance – hvordan den genfindes og styrkes bedst 
  • Gamle mønstres betydning, og vejen ud af dem mod nye og bedre vaner
  • Afklaring omkring kompetencer og personlige værdier relateret til beskæftigelse
  • Integritet – at stå ved og at have sine værdier med i hverdagens gøremål
  • Udfordringen i at navigere i lederrollen med en samtidig følelse af autencitet
  • Fysiske gener – at skabe lindring via forståelse for deres psykiske budskab


Uanset disse emners forskellighed handler de alle grundlæggende om måden vi mennesker ser på os selv og på tilværelse, da det sætter aftryk på vores trivsel i hverdagen. Det er derfor til stor nytte, at få kompetent vejledning og rette støtte til, at blive mere bevidst om tingenes sammenhæng og muligheden for faktisk at vælge sin tilstand. Vi viser dig til hvordan…

At blive bevidst om hvor nært vore tanker, handlinger, mønstre, fysiske tilstand osv. er forbundne med de ting vi oplever og graden af trivsel i det almindelige hverdagsliv er en stor lettelse for mange mennesker. Derfra bliver det nemlig muligt, at skabe nye og bedre vaner, optimere egne ressourcer og få øje på flere af de mange muligheder, som vore oplevelser rummer.

Du er helt sikkert allerede bevidst om, at god kost og motion er vigtig for din trivsel. Men husker du det i hverdagen? Og husker du dertil at tænke gode støttende tanker hver eneste dag? Vi hjælper dig til at huske og indarbejde disse og mange andre gode energigivende vaner i hverdagen. Men derudover giver vi dig også noget andet, nemlig det vi kan kalde “det lille ekstra”, som slet ikke er så lille endda set i forhold til hvad kan bidrage til din trivsel og oplevelse af flow og balance…

“Det lille ekstra” handler om styrket bevidsthed – om bevidst at vælge tanker og handlinger, der i dagligdagen bliver til noget meget større, når deres effekt får lov, at udfolde sig med øget energi, glæde, indre ro, velvære, nærvær, personlig effektivitet og meget mere som vil kunne gøre en STOR forskel for dig. Og hæve dit generelle lykkeniveau!

 

FLOW & BALANCE
…assisterer dig til, at skabe det,
du gerne vil – mere end til,
at hjælpe dig af med det, du ikke ønsker
I sidste ende er resultatet det samme,
men der er en verden til forskel
 på måden, at anskue det på…
Se mere om hvordan!


At blive bevidst om dine muligheder for at styrke din balance, bringer dig i bedre flow med tilværelsen og de krav, forventninger og præmisser hverdagen indeholder. Du vil blive guidet til optimal trivsel og om nødvendig ud af mistrivsel – til en tilværelse med mere flow og bedre balance i din hverdag.

Dit udgangspunkt for at ønske bedre trivsel kan f.eks. være stress, fysiske eller mentale gener, vanskelige relationer eller andet, der forhindrer din trivsel – måske forårsaget af overbelastning, hensigtsmæssige vaner, gamle mønstre eller en historik, der blokerer for, at du kan trives optimalt. Sammen retter vi fokus mod det du ønsker at fremme og styrke.

Lige så oplagt er det, at vælge at være på forkant ved, at blive mere bevidst og styrke din formåen for at undgå overhovedet at komme i den situation, nemlig ved at fremme det, der allerede fungerer og indarbejde vaner, der understøtter din balance.

Du kan også hente nyttig hjælp til, at bibeholde balancen, hvis du tidligere har oplevet stress eller andre ubalancer have fat i dig – noget ingen ønsker at gentage.

Med rette guidning er det alt sammen muligt – både at bibeholde og genskabe balance for at sikre mest mulig trivsel. Se mere om hvordan!

 

Hellere forebygge…

Der findes efterhånden et stort udbud af tilbud både i det traditionelle behandlingssystem og i den mere alternative genre når det handler om at “fixe” skaderne efter vores egen moderne livsstil. Ikke mindst i relation til stress som har fået meget stort fokus de seneste år. Læs gerne mere om vores tilgang til stresshåndtering.

Men hvorfor vente til stress eller anden ubalance rammer???

Hos FLOW & BALANCE giver vi dig muligheden for, at komme på forkant ved at lære, at forebygge længe forinden det kommer til behovet for at helbrede. Du kan selv iværksætte den positive spiral ved, dels at blive mere bevidst om hvad du kan gøre for at styrke din hverdagstrivsel og ved at blive mere bevidst om de mulige symptomer på ubalance i form af signaler i hverdagen, som du med fordel kan reagere på. Det giver dig mulighed for, at reagere i tide med henblik på tiltag, der hjælper til, at vedligeholde eller genoprette dine ressourcer. Du har derfor stor gavn af at blive mere bevidst om din trivsel og af, at lære at anvende måder der matcher dig og din hverdag for at styrke og bevare den.

Det guider vi dig til hos FLOW & BALANCE hvor vi tillige gerne inspirerer dig til, at tage store begreber som TRIVSEL og LYKKE til overvejelse. Eller hvad der klinger for dig… Kald det hvad du vil!  Kort fortalt handler det om, hvad du tillægger oplevelsen af balance og følelsen af overskud både fysisk og mentalt… For at kunne finde frem til måder, at fungere mest muligt optimalt på i hverdagen. Dem skal du have indarbejdet i din hverdag, for at kunne opleve effekten af bedre balance og være bedst muligt i flow med tilværelsen.

Du vil møde masser af værdifuld inspiration her udfra en tilgang om, at lykke er et valg og ikke nødvendigvis afhængig af livets ydre omstændigheder – men i højere grad et spørgsmål om, hvordan vi opfatter os selv og omverden og agerer ud fra det.


Dine fortællinger om fortiden… Hvad gør de for dig?

Vore fortællinger har bragt os til hvor vi er i dag – og indeholder alle elementer, der præger vores nutid og fortæller os om hvorfor vi gør, som vi gør. Måske du kender udtryk som “Det er aldrig for sent at få en god barndom…” Måske du synes, at det lyder som noget terapeutisk “positivitets-lal”… Men alle vore fortællinger om oplevelser i fortid og nutid ligger til grund for den måde vi agerer uanset hvilken rolle vi indtager – måden du er som menneske, ven, partner, forælder, kollega, leder osv..

Vore fortællinger om nutid eller fortid kan med fordel tilgås fra andre vinkler end de vi oftest indtager. Det handler om mere end blot, at gøre de mindre rare fortællinger gode – positivitet alene for positivitetens skyld kan hurtigt komme til, at smage af selvbedrag, med mindre tingene ses i en større helhed. I stedet handler det om, at øge perspektivet på måden, at opleve virkeligheden på.  

I vores verden er der intet galt med nogen – men snarere med noget… Noget der gøres, måder ting anskues på osv… Det er derfor ikke dig/ din personlighed den er gal med…. Derimod kan du måske have gavn af, at blive mere bevidst om de muligheder, du har i de situationer du møder – muligheder der handler om, hvordan du kan vælge at tænke og handle. Også i forhold til andres eventuelle ” tossede adfærd”, som du alligevel sjældent kan ændre på. Giver det mening? Ellers kontakt os blot – så tager vi en uforpligtende snak om det. 

Mere handler det om hvilken tilgang vi har til vore oplevelser og livsfortællinger end om “hvem” eller “hvad” vi er. Hos FLOW & BALANCE skal du ikke først finde “den bedste version af sig selv”, for at kunne opnå balance og trivsel i tilværelsen. Hvorfor skulle du ikke allerede være, som du skal være? Der findes mange veje til øget trivsel, styrket selvværd osv.. Drop derfor forestillingen om, at du skal forsøge, at lave om på dig selv – du er lige som du skal være! Det er vores udgangspunkt. Skulle du selv være i tvivl hjælper vi dig til at se det. Med det udgangspunkt bliver du i stand til bedre at se klart og vil med fordel kunne se nærmere på hvordan du oplever livet, som det leves og handle ud fra det, på måder som støtter dig i det du gør og ønsker.

Der er nemlig altid flere aspekter på en sag eller situation end vi umiddelbart ser, og nogle af disse kan være rigtig nyttige at opdage og inddrage. Både overfor dit syn på dig selv, verden omkring dig og de emner som særligt optager dig.

Sammen vil vi derfor bl.a. kunne udforske:

  • Om dine anskuelser støtter dig optimalt?
  • Om der er noget du skulle have overset – andre vigtige aspekter?


Når dine fortællinger sådan bredes ud, vil du opleve, at dit perspektiv overfor de muligheder, ressourcer og værdier du omgives af øges. Det giver dig mulighed for at vurdere, om noget med fordel kan håndteres anderledes, ud fra de muligheder du har. Alene kan det være ret svært at overskue på egen hånd… men ved fælles hjælp er det muligt step by step!

Set i et større perspektiv bliver det tydeligt, hvilken indflydelse tingene har på hinanden. Det kan bl.a. gøre det lettere at slutte fred med, at det måske bare aldrig bliver en god barndom, skilsmisse, fyring eller andet du har i bagagen, men at det måske alligevel set i et større perspektiv har ført nogle andre væsentlige indsigter eller muligheder med sig. Hvorfor give noget lov at forpeste dit liv eller blokere for dine muligheder, når du i stedet har mulighed for, at øge din trivsel ved at rette fokus mod de ressourcer og muligheder, du i stedet altid har til stede i nuet?

At styrke denne bevidsthed bidrager for mange mennesker positivt til bedre trivsel – både i hverdagen og i tilværelsen som helhed. Det er også muligt for dig, f.eks. via coaching , der assisterer dig til at øge dit perspektiv eller mindfulness, der bl.a. leder dig til, at betragte på en mindre dømmende og i stedet mere rummende og accepterende måde, der styrker din indre ro og robusthed i forhold til livets bevægelser.

Det er selvfølgelig ikke tilstrækkeligt, blot at dreje vore fortællinger om til mere velsmagende versioner. Vi må også lære at agere derefter, ved f.eks. at justere lidt på vore vaner.

Vil vi opleve noget andet end vi plejer,
må vi oftest også gøre noget andet…


Ved at blive bevidst om hvad vore egne tanker og handlinger egentlig afsted kommer og forholde os til om det er sådan vi ønsker, det skal være – og justerer derefter, er det muligt at komme til, at opleve større frihed, mere energi og bedre balance.   

brain-544403__180

Det ligger i menneskets natur at undres over sin egen adfærd – det adskiller os netop fra dyrene. Derfor er det helt oplagt, at tage udgangspunkt i dine fortællinger – ikke for at “dyrke” fortiden, men fordi de rummer masser af ledetråde til, netop at forstå din aktuelle adfærd og oplevelse af verden.

Fortiden bliver ikke nødvendigvis bedre af den grund – men det kan din nutid og fremtid blive og det er vel trods alt det, der tæller… Spørgsmålet er derfor, hvordan din nutid og fremtid skal være? Det kan vi hjælpes ad med at finde ud af – evt. med hjælp fra fortiden når den inddrages konstruktivt uden at vi behøver at fortabe os i terapeutiske dybder…

Så hvad tror du – er lykke og trivsel også et valg for dig?

Kontakt os gerne for at høre mere om hvordan vi sammen kan styrke grundlaget for din trivsel – NU i din hverdag.

 

Få fokus på dét, der fungerer!

I hverdagens travlhed får vi let fokus på dét, der ikke fungerer, frem for på det, der allerede bidrager til vores trivsel og lykke. Det kan hindre os i, at se muligheder og fastholde os i mindre hensigtsmæssige tankemønstre, som hjernen velvilligt hjælper os til at vedligeholde – uanset om de er gode for os eller ej…

Det handler om vaner – og dem kan du iøvrigt læse meget mere om her.

Det gælder både i vore relationer til andre, oplevelsen af os selv, vores job, forholdet til kontrol, økonomi m.v. for slet ikke at tale om hvordan det kan påvirke vores fysiske og mentale velbefindende, og skabe et indre pres som kan medføre søvnløshed, hovedpine, ryg- og mavegener og andre spændinger og energidrænende géner, som alle er udtryk for ubalance af en art.

For nogle ender belastning over tid ud i stress eller andre ubalancer – godt hjulpet på vej i disse tider med krise og et dagligt bombardement af input og stressende faktorer omkring os.

Fokus glider nemt væk fra dét, der på enkle måder kunne gøre oplevelsen af hverdagen lettere, mere nydelsesfuld og på det personlige plan langt mere effektiv.

Vi har derfor alle behov for, at pleje og styrke vores trivsel for at kunne bevare mest mulig balance i hverdagen.

Mon ikke du kender til, at  helbred, arbejdsliv, familieliv, parforhold eller andre væsentlige livsaspekter fylder særligt i din bevidsthed og tager uforholdsmæssig meget af din energi? Sådan vil det ofte være i hverdagen. Det tærer på energien og skaber nemt spændinger og ubalancer som kan have mange måder at vise sig på – læs derfor gerne mere om symptomer på ubalance.

Man kan vænne sig til meget – men du behøver ALDRIG vænne dig til, at leve i en usund tilstand…


Du kan i stedet vælge – f.eks. sammen med FLOW & BALANCE at sætte spot på det, der er vigtigt for dig i din hverdag  – uanset om det handler om din nattesøvn, dine relationer, din fysik, din sindsro eller noget helt andet – og uanset om det er privat eller jobmæssigt relateret. Kontakt os for at høre mere – også gerne for en ufropligtende indledende samtale… 

 

Vælg din hverdag!

Vi sætter spot på hverdagens trivsel – fordi, hverdage er dem, der er flest af!

Ønsker du, at gøre noget anderledes i din hverdag? Så er tiden måske til at overveje, hvad der ellers er muligt i forhold til, hvad du plejer, hvis det ikke allerede virker som du ønsker… Du er den eneste, der reelt kan træffe valget om, at stoppe med, at gøre som du plejer. Tag derfor en beslutning om, at skabe den hverdag og det liv du ønsker – med god energi og balance.  

Vi kan alle være som vi gerne vil – uanset vore livsomstændigheder, vore omgivelsers ageren og vores historik hver især. Husk – du har en historie  – du er ikke din historie… 

Det siges ofte, at det er tanken der tæller – men faktisk er det også tanken der fælder os, når vi mister det store perspektiv og låses fast på en tilgang eller synsvinkel eller får set os blinde på de ting, vi møder i hverdagen.

Sådan er det med alt vi tænker og siger, både om vores hverdag og vore livsbegivenheder. Enhver fortælling indeholder nemlig både begrænsninger OG muligheder og har derfor også altid flere sider end den mest fortalte.

Lad os sammen sætte spot på de fortællinger, der udspiller sig i din hverdag, for at finde de bedste ressourcer og erfaringer til at håndtere det du møder bedst muligt. Det kan bidrage til et øget perspektiv og flere nuancer og åbne muligher – som modvægt til blot at gentage gamle mønstre og vaner, som måske ikke længere gør dig noget godt. Det gælder både i forholdet til dig selv og til dine omgivelser, dit kærlighedsliv, dit arbejdsliv, din sundhed osv.. At blive bevidst om hvordan du tænker baner vej for, at gøre ting på nye og måske bedre måder. 

Det er hvad FLOW & BALANCE guider dig til. Vi viser dig mulighederne og giver dig input til det lille ekstra, der kan bidrage yderligere til din trivsel.

 

Luk det lille ekstra ind…

Så hvad er det lille ekstra

De fleste anerkender og mærker effekten af motion og sund kost i hverdagen, men der er faktisk mere at gøre, ved også at dyrke lidt mental fitness og det endda med en relativt lille indsats, som sagtens er mulig, at implementere i en travl hverdag. Det er den, vi kalder det lille ekstra.

Livet er alt for kort til en hverdag domineret af stress,
fysisk ubehag, bekymring og andre gener…


Du er den eneste til at afgøre, om du du er dækket tilstrækkeligt ind til at kunne holde en tilfredsstillende hverdagsbalance med et stabilt energiniveau, gode relationer, en positiv tilgang til hverdagens udfordringer, og åbenhed overfor livets muligheder – eller om du kunne bruge et ekstra løft til, at styrke din trivsel enten generelt eller i relation til specifikke områder i dit liv.

Er lysten til at styrke din trivsel, tror vi også på, at tiden er der, skønt den oftest får skylden for det som vi vælger ikke at gøre. Lige som pengene, eller noget helt tredie… Mon du kender til det?

Hvis – så prøv med hånden på hjertet at spørge dig selv, om det i højere grad måske er modet, frygten eller andet, der reelt afholder dig fra, at gribe ud efter bedre trivsel?

Det lille ekstra kan være mange ting – helt afhængig af dine behov og ønsker. Vi guider dig på vej, giver gode råd og konkrete input til, hvad du selv kan gøre og være opmærksom på i din hverdag.

Til eksempel, kan det lille ekstra være øget fokus på at balancere dine ressourcer, bevidsthed om mindfulness i dine gøremål og attitude overfor tilværelsen eller at indarbejde meditation eller yoga i din hverdag, hvor blot 15-20 minutter om dagen kan gøre en markant forskel for din trivsel. Om det ud af et helt døgn er meget eller lidt for dig eller om det er indsatsen værd, er alene op til dig selv at afgøre.

Vi er her for dig, hvis lysten er tilstede. Lyder det som noget for dig? Så lad endelig høre fra dig – også gerne for en uforpligtende gratis telefonsamtale eller indledende e-mail, der kan medvirke til at afgøre, om du er klar til at sætte bedre trivsel på agendaen.


Kontakt os blot – vi er her for det samme!


Med rette viden om hvordan du via ro såvel som bevægelse og fysisk kost såvel som mental stimulering kan påvirke både din fysiske og mentale tilstand til, at skabe ro, øge dit fokus og din personlige effektivitet, styrke dit immunforsvar, forebygge og reducere stress kan du blive i stand til selv, at regulere og optimere din trivsel på en lang række områder i din hverdag. Vi guider dig på vej!

 

Læs også: 5 gode råd til mere energi og trivsel i hverdagen!


Hos FLOW & BALANCE assisteres du til overblik, indsigt og  øget perspektiv på dine muligheder og får inspiration og opbakning til, at gøre den indsats der skal til for, at føre dine beslutninger ud i livet.

Lad dig inspirere til, at finde din trivsel og lykke med afsæt i det liv, du allerede lever gennem fokus på, at skabe og vedligeholde de kilder til trivsel, som hverdagen allerede rummer, der er oftest mange flere end du tror – i positive følelser, relationer, engagement, din oplevelse af mening og det, der driver dig til at præstere. Se mere om hvad vi tilbyder, som kan bidrage til din inspiration og ikke nok med det – tillige give dig konkrete værktøjer lige til at bruge i din hverdag.

Ved bevidst prioritering af din trivsel via fokus på balancen mellem nydelse og ydelse, fritid og arbejde osv. er det muligt, at opnå en hverdag, hvor du kan opleve ro i krop og sind og have overskud til, at gøre og realisere, hvad der giver værdi for dig – godt hjulpet af gode vaner både i forhold til måden du tænker om din tilværelse, og måden du agerer på.

Der er mange måder at styrke din trivsel på – du kan bl.a. opnå større indsigt og klarhed omkring emner, der optager dig eller søge ro og afbalancering af hele sit system, når noget særligt trænger sig på og tager unødig meget af din fysiske, følelsesmæssige eller mentale energi. 

Der er meget du selv kan blive opmærksom på at gøre – både for at vedligeholde og for at styrke din hverdags-trivsel og højne dit lykke-niveau ved at blive mere bevidst om dine vaner og din måde at tænke på.

“Alle har ret til lykke, men du må være parat til
at yde en indsats hele livet”
– Dalai Lama

Lad dig guide på vej… Med en mindful og samtidig jordnær tilgang, der matcher dig og din hverdag. Se gerne mere om hvordan her. Er du klar til at gøre en forskel??? Så tag det første skridt i dag:

 

 

 

 

Hvem har gavn af FLOW & BALANCE?

Ja, hvem har ikke??? For enhver der aktivt ønsker at prioritere sin trivsel har gavn af FLOW & BALANCE.

Enhver der ønsker at blive ved med eller at komme til, at leve i en balanceret hverdag med fokus på alt dét, der fungerer og er muligt – frem for med fokus på det modsatte som blot tære på den værdifulde livssenergi – har gavn af FLOW & BALANCE

Køn, alder, status, beskæftigelse er uvæsentlig i denne sammenhæng – under det hele er vi mennesker nemlig drevet af de samme grundlæggende faktorer og ikke mindst et ønske om at trives bedst muligt.

Overlad det derfor trygt til os, at møde dig i dine konkrete livsomstændigheder – vi har erfaringen for at møde dig i dine behov ud fra en lang og bred erfaring for, at omgås mennesker både i forretningslivet og på den helt personlige bane.

Du behøver hverken at definere dig selv som stresset, deprimeret eller andet for, at kunne hente nyttig inspiration hos FLOW & BALANCE… Vi  er her lige midt i hverdagen med support og inspiration for almindeligt ressourcestærke, travle mennesker der ønsker at vedligeholde og pleje livs-balancen – og lige så vel for dig, der har stress inde på livet eller af andre årsager er nede på energi eller udfordret af tilværelsen for tiden.

Vi ved af egen erfaring, at stress, skilsmisse, fyring, tab, sygdom og andre af livets mindre fornøjelige overraskelser er en del af det, at være menneske – og at det river og rusker når det står på, så man aldrig tror man skal blive hel igen… Heldigvis ved vi også, at det kan man alligevel blive – vi er her jo stadig selv – stærkere for hver dyrekøbt erfaring vi har gjort os.

Kort sagt er FLOW & BALANCE for enhver, der aktivt beslutter, at ville leve med mest mulig trivsel, i bedst muligt flow med tilværelsen og i god balance med sig selv og omgivelserne. 

Sammen gør vi det komplekse mere enkelt og håndterbart – f.eks. med tiltag, der optimerer energiniveauet, skaber ro på systemet, giver overblik og klarhed i tankerne, øger perspektivet på dine muligheder og skaber basis for, at træffe gode beslutninger. Kort sagt – du assisteres til, at skabe og holde bedst mulig balance i tilværelsen. Og oftest skal der mindre til end du tror! Se gerne mere om hvordan!

FLOW & BALANCE guider dig på vej. Sammen styrker og underbygger vi din formåen for, at holde dig i flow med livets omskiftelighed og i god balance med tilværelsens aspekter bl.a. ved, at finde og kultivere det, der allerede virker og positivt bidrager til din trivsel såvel såvel som ved, at integrere nye veje til, at styrke balancen i din hverdag og flowet i din tilværelse.


Samarbejdsmuligheder

Du kan samarbejde med FLOW & BALANCE på privat initiativ eller som led i et organisatorisk setup – samarbejde tilrettelægges udfra kontekst og behov. 

Sammen med FLOW & BALANCE kan du bl.a. vælge at rette fokus mod:

  • Work/life-balance
  • Mål, retning og flow i både privat- og arbejdsliv
  • Stress-håndtering i form af forebyggelse og -reducerende tiltag
  • Balanceret personlig og spirituel udvikling


Eksempler på samarbejds-områder:

  • Personlig mentoring, coaching, stresshåndtering – styrkelse af personlig og spirituel balance, work-life-balance, relationer og andre aspekter der påvirker din trivsel og balance. Vi møder dig med afsæt i mindfulness, NLP m.v.
  • Coaching af ledere og medarbejdere, der skaber overblik og klarhed og
    leder til bedre personlig indsigt og effektivitet, samt til at skabe resultater med balance og nå mål uden stress. Vi samarbejder desuden omkring stresshåndtering.
    Vi tager udgangspunkt bl.a i systemisk  og anerkendende tilgang, mindfulness m.v.
  • Lederudvikling udfra ønsket om, at udvikle nærvær og lære, at lede mere udfra hjertet og blive en mere helstøbt leder
  • Foredrag for både foreninger, private, virksomheder m.v. om skabelse af en balanceret hverdag med mere nærvær, bedre effektivitet og mindre stress

Balanced BeingPRIVATE – se mere her
Balanced Business – VIRKSOMHEDER – se mere her


Enhver mødes med respekt for individet såvel som for den gældende kontekst, samt med nærvær, guidning, råd, vejledning og metoder, som assisterer til, at skabe fornøden ro og overblik og/eller til, at stille skarpt på hverdagens mange aspekter og kompleksiteter. Det sætter fokus på værdier og prioriteringer, bidrager med nye perspektiver på dine muligheder for at pleje din trivsel i hverdagen og tydeliggør præmisser og grundlag for dine mulige valg i forhold til, at skabe en hverdag med mest mulig trivsel nu og her.

Med rette viden og støtte er det muligt, anset om du ønsker, at trives mere optimalt end du gør i dag – eller værne særligt om det, der allerede fungerer som du ønsker, at bibeholde og styrke.

Kontakt os gerne for en uforpligtende snak om det, der aktuelt optager dig – og få råd om,  hvordan din hverdagstrivsel kan optimeres.


Velkommen – som medskaber af din egen trivsel i en tilværelse med bedre flow og balance

 

Modtag gratis inspiration og nyheder fra FLOW & BALANCE

 

 

Kilder:

1 Rapporten World Happiness Report, fra Columbia University’s Earth Institute. Offentliggjort 09.09.2013.

Jvf. afhandling udgivet af forsker fra Duke University 2006