Citrus

Citrusfrugt er en af de stærkeste kilder til C-vitamin og antioxidanter. 

Så hvorfor ikke gøre som os – starte dagen med et friskt shot…

Vand citrus
Der er simpelthen så meget godt at sige om sådan et simpelt glas vand med friskpresset citronsaft – både for det indre og det ydre, så her er blot 10 ting til din inspiration: 

Giver energi – frisker op – en god grund til at starte dagen med et glas vand med citronsaft eller snuppe et shot når behovet iøvrigt melder sig – et godt alternativ til sodavand, rigeligt med kaffe eller andre stimulanser…

Renser huden – en af de mest overbevisende grunde til at skylle vand og citron ned i kombination er, at det holder huden friskere. Vand alene skyller giftstoffer ud, mens C-vitaminerne fra citronen desuden hjælper til at holde huden fri for urenheder og mindske rynkedannelse.

Hjælper fordøjelsen – Citronvand understøtter en god fordøjelse når det drikkes regelmæssigt. 

Booster immunsystemet
C-vitaminer forbygger mod forkølelse. Skulle du alligevel være blevet ramt? Så drik et glas varmt vand med saften fra en hel citron og lidt honning. 

Stabiliserer blodtrykket – citronsaft indeholder kalium, der hjælper til at kontrollere blodtrykket

Booster hjernen og nervesystemet – kaliumindholdet i citronsaft styrker hukommelsen og nervesystemet (lavt kaliumniveau kædes sammen med depression og angst).

Lindrer luftvejsproblemer
Citronvand er ideelt ved astma eller infektioner, da de antibakterielle egenskaber lindrer hoster.

Holder kroppen basisk og afbalanceret – skulle derfor også bl.a. kunne lindre og forbygge allergier

Virker rensende – citron holder huden frisk og ren, men også resten af kroppens organer renses, da citrusfrugt er fuld af antioxidanter, der holder vore celler friske.

Understøtter vægten – booster stofskiftet, reducerer sulten og dermed trangen til at småspise. Derfor også vigtigt ved ønske om vægttab!

Frisker ånden – afhjælper sur ånde og tør mund fra alkohol, stærk mad, rygning m.v.. Fjerner også slim fra halsen.

Afhjælper tømmermænd – Citronvand frisker op, dulmer eventuelt maveubehav og virker særligt i varmt vand antiseptisk og behjælpelig med at afgifte systemet for alkohol. Det sunde alternativ dagen derpå!

 

NB: Er du nervøs for syren i citronsaften i forhold til dine tænder, så drik gennem sugerør.